Vágólapra másolva!
A GYSEV-Orsi 83-63-ra kikapott Brnóban a nőikosárlabda-Euroliga két győzelemig tartó negyeddöntőjének első mérkőzésén. A MiZo-Pécsi VSK is vereséget szenvedett: a francia Bourges hazai környezetben 64-52-re verte a magyar együttest.

Nőikosárlabda-Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Brno (cseh)-GYSEV 83-63 (20-18, 22-14, 19-16, 22-15)
Brno, 2200 néző
vezette: Shtriks (izraeli), Kolar (szlovén)
pontszerzők: Zirkova 18/6, Sakirova 15/3, Machova 15/9, Godalyova 13/3, Hamzova 10, Vodickova 8, Blahuskova 2, Viteckova 2, illetve Bogojevic 16, Zakaluzsnaja 14, Balogh 13/3, Alessandra 8, Bevilaqua 7/3, Seres 5/3.

A nyitó negyedben egyik csapat sem tudott elhúzni, a Brnóban Sakirova, a GYSEV-ben pedig a szintén orosz Zakaluzsnaja villogott. A folytatásban egyre inkább a fanatikus közönségük által hajtott csehek akarata érvényesült: magas embereik rendre lepattanókból dobtak kosarat, így a sokat hibázó soproniak a félidőre már tízpontos hátrányba kerültek (42-32).

Fordulás után beleerősítettek a vendégek, és Balogh, illetve Seres révén két perc alatt három pontra felzárkóztak. Sajnos, ezt újabb rövidzárlat követte, melyet az ellenfél egy tízpontos rohammal használt ki, s ez sorsdöntőnek bizonyult. Az utolsó negyedben zónavédekezéssel próbált faragni hátrányából a GYSEV, de ez sem vezetett eredményre. Érdekes, hogy bár a csarnokban nem volt teltház, a rendezők nem engedtek be közel 100, a bejáratnál várakozó GYSEV-szurkolót.

A negyeddöntő második mérkőzését csütörtökön 18 órakor játsszák Sopronban, az esetleges harmadik összecsapást ismét Brnóban rendezik egy héttel később.

Dirk Bevilaqua, a GYSEV vezetőedzője a mérkőzés után így értékelt: "Magas játékosaim csődöt mondtak a palánkok alatt, s védekezésben sem voltunk egységesek. Húsz ponttal kikaptunk, de nem volt ekkora különbség a két csapat között. Csütörtökön Sopronban megpróbálunk javítani."