Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb négy közé a Győr a nőikézilabda KEK-ben, miután a negyeddöntő visszavágóján három góllal legyőzte a vendég román Silcotub Zalaut, és így összesítésben egy találattal jobbnak bizonyult.

Női KEK negyeddöntő, visszavágó:
Győri ETO - Silcotub Zalau (román) 29-26 (17-12)
Győr:
SIRINA - Lovász 2, Mehlmann 6, Görbicz 6/2, Dokic 1, MÖRTEL 5/1, Vérten 2. Csere: Petróczi (kapus), Köbli 2, JÓKAI 4, Micskó 1, Bódi. Edző: Róth Kálmán
Zalau: Tolnai - FARCAU 12/5, Buceschi 2, Ileana 1, MOTOGNA 6, Lazar 3, Morari 2. Csere: Tamas, Nichita (kapusok), Gatzel, Tite. Edző: Gheorghe Tadici
hétméteresek: 5/3, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 16 perc
továbbjutott: a Győr, 51-50-es összesítéssel

Az idegenbeli kétgólos (24-22) vereség bizakodásra adott okot. Ennek ellenére a Győr rengeteg hibával játszott a találkozó elején, még büntető is kimaradt. A zilahi vendégek 6-4-re vezettek, de ekkor emberhátrányba kerültek, és egy csapásra megváltozott a kép. Nyoma sem maradt a kezdeti bizonytalankodásnak, a hazaiak fordítottak, majd 10-6 lett az állás. Különösen Jókai sziporkázott: sok labdát szerzett, és gólokat lőtt.

A második félidőben a románok előbb felzárkóztak 17-14-re, aztán a Győr megnyugtató előnyhöz jutott (20-15). Farcau révén megint vészesen közel került a Silcotub (22-19), azonban az egész héten betegeskedő Mehlmann találataival, valamint Sirina védéseinek köszönhetően az ETO újra 4-5 góllal elhúzott.

A záró tíz perc is rendkívül izgalmasan alakult. A keményen küzdő zilahi csapatnak az utolsó másodpercig maradt esélye a továbbjutásra. Ha Sirina Motogna lövését nem tolja a kapufára, akkor a Győr búcsúzott volna. A játékvezetővel "jóban" lévő hazaiak a vártnál sokkal nehezebben jutottak tovább.

Az elődöntő sorsolását kedden 11 órakor rendezik Bécsben.

Róth Kálmán: "Bár sokan elkönyvelték a könnyű továbbjutást, én végig tudtam, hogy nehéz meccs lesz. Erre számítottam, örülök, hogy nyertünk. Hozzá kell tennem, nagyon fiatal csapatomtól ez remek teljesítmény."

Papp Győző

[origo]