Vágólapra másolva!
Bécsben megtartották a nőikézilabda-kupák sorsolását, amelyben még három magyar csapat volt érdekelt. A KEK-ben a Győri Graboplast ETO a francia Besancon csapatát kapta, míg az EHF-kupában a Dunaferr és a Cornexi egymás ellen mérkőzhet a döntőbe jutásért.
A Besancon kerete

kapusok: Valerie Nicolas, Sandrine Dumont, Vanessa Leclerc
mezőnyjátékosok: Carmen Amariei (román), Svetlana Antic, Adeline Bournez, Alexandra Castioni, Emilie Delattre, Lydie Dornier, Stephanie Fiossonangaye, Cecile Grundisch, Sophie Herbrecht, Pascaline Mariot, Sandrine Mariot-Delerce, Véronique Pecqueux-Rolland, Anna-Laure Pourchet, Cecile Racine, Myriame Said-Mohamed, Ana-Maria Stecz, Raphaëlle Tervel.
edző: Christophe Marechal



Vanyus Attila klubvezető sokkal jobban örült volna, ha a francia Besancon helyett a dán Koldinggal kerül össze csapata a KEK elődöntőjében: "A Kijevet nem szerettük volna megkapni, mert Rosztov és Zilah után már sok lenne a keleti túránk. A Besancon tele van világbajnoki ezüstérmessel, és jól emlékszem, a Dunaferr pórul járt vele. Talán csak az vigasztal, hogy nálunk lesz a visszavágó. Bár be kell látnom, a legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél" - nyilatkozta a távirati irodának.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A franciák valóban bombaerősnek tűnnek, a tavalyi, dániai Európa-bajnokságon heten (Delerce, Pecqueux-Rolland, Said-Mohamed, Herbrecht, Nicolas, Castioni, Tervel) is szerepeltek a francia csapatban, nem beszélve Carmen Amarieiről, aki a román nemzeti együttest erősítette. A csapat másodedzője, Svetlana Antic sem akárki, a játékosedzőként tevékenykedő 39 esztendős beállós ugyan jugoszlávként született, de osztrák állampolgárként Ausztria válogatottjában is ért el sikereket. 1984-ben tagja volt az olimpiai bajnok jugoszláv válogatottnak, 1990-ben vb-ezüstérmes, 1999-ben (már osztrákként) vb-bronzérmes. A Hypo Niederösterrech együttesével megnyerte a legjobb európai kupasorozatot, a Bajnokok Ligáját 1992-ben, de nyert KEK-et (1985) és IHF-kupát (1987) is.

A gárda a bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel áll az élen, tizenhat mérkőzésből mindet megnyerte, legutóbb éppen a Cornexi ellen szereplő, harmadik helyezett Dijont verte 30-19-re, de a második Metz is 26-18-as vereséggel távozott a francia-svájci határ közelében fekvő városkából.

A kupában eleinte nem akadt nehéz dolga a gárdának, hiszen a ciprusi Enosis Neoleas Athienou legázolása (40-20, 45-13) után az azeri ABU Baku sem jelentett különösebb gondot (28-20, 31-23). A negyeddöntőben aztán a német Bayer Leverkusen ellen nagyon szenvedtek Christophe Marechal tanítványai, a hazai 28-27-es siker után idegenben 23-23-as döntetlent kiharcolva léptek az elődöntőbe. Érdekesség, hogy a gárda tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt, s egy csoportban volt a Győr által búcsúztatott román Silcotub Zalauval, amellyel mindkétszer döntetlent ért el - végül pedig csoportutolsóként kiesett.

A gárda egyik legjobbja a kapus, Valerie Nicolas, aki az Eb alatt már-már megegyezett a Viborggal, végül mégis maradt Franciaországban. A gólzsák Amariei, aki a Bayer elleni két összecsapáson 17 gólt szórt, a bajnokságban pedig 15 meccsen lőtt 74 góljával a kilencedik legeredményesebb játékos.

Az elődöntők párosítása
EHF-kupa
Dunaferr SE - Cornexi-Alcoa
Slagelse FH (dán) - Motor Zaporozsje (ukrán)

KEK
E.S.B.F. Besancon (francia) - Győri Graboplast ETO
Szpartak Kijev (ukrán) - Kolding IF (dán)

Bajnokok Ligája:
El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - Viborg HK (dán)
Krim ETA N. Roberts Ljubljana (szlovén) - Ikast Bording (dán)

Az első mérkőzésekre április 5-én vagy 6-án kerül sor, a visszavágókat egy héttel később rendezik.