Vágólapra másolva!
Kedden összeül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége, de nem választja meg a férfi válogatott szövetségi kapitányát, holott ez lett volna a program legfontosabb pontja. Az ok prózai: a FIBA hét végi, varsói tanácsülésén olyan határozat született, amely alapjaiban átalakítja a kontinentális selejtezők rendjét. Márpedig amíg le ki nem tisztul a kép, nincs értelme kapitányt választani; sőt, lehet, hogy azután sem lesz.

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


Edzőváltás az Albacompnál/sport/csapat/kosarlabda/20030331edzovaltas.html

A következő történt: a FIBA döntéshozó testülete úgy határozott, hogy az idei Európa-bajnokságokat követően a selejtezőket nem két évre elnyújtva, hanem minden páros esztendő szeptemberében, lényegében egyetlen hónap alatt "lezavarják". Ez csapatonként nyolc-tíz mérkőzést jelent, attól függően, hogy négy- vagy öttagú csoportokba sorolják az illető ország válogatottját. Nem hivatalos információ szerint mindkét magyar válogatott az A-kategóriába került, ahonnan közvetlenül be lehet jutni az Eb-döntőbe, a gyengébb együttesek viszont a B-kategóriában selejteznek, ahonnan nem juthatnak ki az Eb-re, legfeljebb a következő ciklusban; első nekifutásra csak az A-osztályba verekedhetik be magukat.

Mészáros Lajos véleménye szerint új helyzet állt elő; még az is lehet, hogy ezért a két évre eső bő egyhónapos elfoglaltságért nem érdemes főállású szövetségi kapitányt alkalmazni, s természetesen fizetni. Mindenesetre a keddi elnökségi ülésen kialakul a sportág hazai vezető grémiumának az új helyzethez alkalmazkodó álláspontja.

Ch. Gáll András