Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-NB I szerdai játéknapján a Győr otthon 23-21-re verte a Cornexit, míg a Dunaferr 34-27-re nyert Hódmezővásárhelyen.

Nőikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Graboplast-ETO - Cornexi-Alcoa 23-21 (11-10)
Győr, 1500 néző
vezette: Herczeg, Südi
Győr: SIRINA - LOVÁSZ 6, Mörtel 3, Görbicz 2, DOKIC 2, Jókai 1, Vérten 1. Csere: Petróczi (kapus), Mehlmann 6/4, Köbli, Micskó 2, Bódi. Edző: Róth Kálmán.
Cornexi: FARKAS - Gisca 1, Virincsik 6/3, Siti 3, Kulcsár 3/1, Kovács T., Kenyeres 1. Csere: Fekete (kapus), Németh 2, TÁPAI 5, Deli. Edző: Pánczél Barabás.
hétméteres: 5/4, illetve 6/5
kiállítás: 6, illetve 12 perc

Az alapszakaszbeli mérkőzéshez képest jóval kevesebben voltak kiváncsiak a két kupacsapat mérkőzésére, melyen a KEK-elődöntős Graboplast-ETO kezdett jobban. Az első percekben ugyan még az EHF-kupában érdekelt vendég Cornexi vezetett, de a 12. perc közepén 7-3 volt a győriek javára. Az előny birtokában sem tudott megnyugodni a hazai gárda - mindkét oldalon rengeteg volt a technikai hiba -, s ezt kihasználva a Cornexi felzárkózott, s Virincsik hétméteresével a 18. percben kiegyenlített (8-8). A vezetést azonban már nem tudta átvenni a Cornexi. A játékrész hajrájában a zöld-fehérek hibáz-tak kevesebbet az ellenfél kapuja előtt, így az ő vezetésükkel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030403anoikezilabdanb.html

Fordulás után tovább folytatódott az idegi csata, a színvonal azonban hagyott kívánnivalót maga után. A két együttes játékosai továbbra is kapkodva, idegesen játszottak. A második félidő első részében most a vendégek kézilabdáztak türelmesebben, s 13-11-es Graboplast-ETO vezetés után a 41. percben 14-13-nál már a székesfehérváriaknál volt az előny. Róth Kálmán lehetőségeihez mérten keverte kártyáit, melynek az 50. perc tájákán meg is lett az eredménye. Gyors egymásutánban négyszer találtak be Lovászék Farkas kapujába, s hosszú idő után ismét három gól volt a hazaiak javára (20-17). Ezt az előnyt pedig már nem engedte ki kezéből a győri csapat, s végül igen nehéz mérkőzésen jobb végjátékának köszönhetően megnyerte a rangadót.

Róth Kálmán: "Az elmúlt hetek idegi és fizikai fáradtsága most jött ki a lányokon. Ennek ellenére határtalan küzdeni tudással megszerezték a nagyon fontos két pontot."

Pánczél Barabás: "Ennyi helyzet kihagyásával nem lehet meccset nyerni."

A nap másik mérkőzésén:
Hódmezővásárhely - Dunaferr 27-34 (14-16)

Papp Győző