Vágólapra másolva!
Bár 28-20-ra megnyerte az első összecsapást a Portland San Antonio férfikézilabda-csapata, a spanyol sztárgárda egyáltalán nem gondolja azt, hogy lefutott lenne a Fotex-Veszprém elleni, vasárnapi Bajnokok Ligája-elődöntő. A csapat kapusa, a kubai Hernandez szerint győzni kell Magyarországon is, míg Zupo Equisoain szerint ekkora előnnyel még nem érezheti magát döntősnek az együttes.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapata nehéz visszavágó elé néz vasárnap, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjében nyolcgólos hátránnyal fogadja a spanyol San Antonio Portland együttesét. A pamplonai mérkőzésen 28-20-ra győzött az ibériai gárda, amelynek kapuját a korábban Magyarországon is megforduló kubai világklasszis, Vladimir Hernandez, vagy ahogy Spanyolországban hívják, Rivero védte. A hálóőr szerint a legcélszerűbb, ha a számolgatás elkerülése végett a csapat Veszprémbe is győzni megy.

Hinni kell a sikerben

"A nagy hátrány elsősorban azért jött össze, mert támadásban sok ziccert rontottunk. De nem adjuk fel, kielemezzük a hibáinkat, és mindent megteszünk azért, hogy ledolgozzuk a különbséget. Elképzelhetetlennek tartom, hogy még egyszer ennyire rosszul kézilabdázzunk, Hernandez pedig újra ilyen bravúrosan védjen. Nagyon fontos, hogy közösen higgyünk a sikerben, és akkor semmi sem elképzelhetetlen" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Zdravko Zovko vezetőedző. Hasonló véleményen volt segítője, Csonti Rudolf is: "Ha van bennünk egy kis önbecsülés, akkor ledolgozzuk a hátrányt!"



"A nyolcgólos előny sok, főleg, hogy a Veszprém csupán húszat dobott nekünk az első mérkőzésen. Úgy kell Magyarországra mennünk, hogy megesszük őket, s úgy kell játszanunk, mint ahogy itt is tettük. S akkor megadhatjuk a papmlonai közönségnek, hogy szurkoljon értünk a kupadöntőben. Ellenfelünk otthon képes a nagyon jó védekezésre, s fontos kérdés, a bírók hogyan viselik majd el a szurkolók félelmetes nyomását" - magyarázta Hernandez a hét végi feladatot. A kapus egyébként parádésan védett a március 30-i, első mérkőzésen, összességében 18 lövést hárított.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Az AS című újságban a csapat másik erőssége, Alberto Urdiales óva int a visszavágótól. "Igazán nem értem, hogy a tavalyi döntős, idegenben hogyan kaphat ki nyolc góllal. De ha mi nyolc góllal le tudtuk győzni a Veszprémet, ők is megtehetik ezt, mint ahogy tavaly meg is cselekedték." A csapat trénere, Zupo Equisoain osztja játékosa véleményét: "Tizenkét gólos előnyünknél már döntőben érezhettük magunkat, nyolccal viszont ez egyáltalán nem biztos."