Vágólapra másolva!
Munkába állt a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapatánál Natalia Hejková, az új szakvezető. A pályafutása során korábban a Ruzomberok csapatával két Euroliga-elsőséget szerző szakember kedd este tartotta első edzését Sopronban.

- Az utóbbi időszakban többször is feltűnt Sopronban, a GYSEV meccsein. Milyen benyomásokat szerzett?
- Láttam a Brno elleni soproni Euroliga-negyeddöntőt és a Pécs elleni hazai bajnokit. Úgy érzem, fizikálisan, erőnlétileg elég nagy problémák vannak, és elsősorban emiatt nem tudott igazán csapatként játszani a sok neves, kitűnő kosaras.

- Az erőnlétet "rendbe rakni" viszont nem nagyon lesz módja, hiszen jövő kedden már a négy közé jutásért játszik a csapat...
- Különös a helyzet, bizonyos fokig speciális munkát kell végeznünk. Nehéz fizikálisan előrelépni úgy, hogy ez ne menjen a játékosok teljesítményének a rovására.

- Mennyire ismeri a magyar mezőnyt?
- Nem nagyon! A Szolnokról - amellyel a négy közé jutásért játszunk - még szinte semmit nem tudok, fel kell térképezni a napokban. Ha túljutunk rajtuk, akkor a PVSK-val játszhatunk, őket már jól ismerem.

Az alapszakasz végeredménye/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842Tippelj!http://www.tippelj.hu

- Új csapata játékosai közül kiket ismer régebbről?
- Az előző évadban együtt dolgoztam Rózsahegyen Alessandrával és Bogojeviccsel. Balogh Juditot elég régről ismerem, hiszen Rózsahegyen a kezdeti időkben elég sokat jártunk Budapestre, és játszottunk a BEAC csapatával, amelyben akkor már játszott Balogh. Egészen más jellegű az ismeretségem Jana Lichnerovával, akit egészen pici kislány kora óta ismerek, hiszen az édesanyjával együtt kosaraztam.

Botár László