Vágólapra másolva!
Még be sem fejeződött a francia nőikézilabda-bajnokság idei szezonja, a Metz gárdája máris a következő idényre összpontosít, s komoly erősítésekkel szeretné magát nemcsak a hazai bajnokságban, de a nemzetközi kupaporondon is az élmezőnybe tornászni.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Még hét forduló hátra van a francia nőikézilabda-bajnokságból, de már bizonyosnak tűnik, idén a Besancon (a Győri Graboplast ETO KEK-elődöntőbeli ellenfele) lesz az aranyérmes. A kelet-franciaországi kisváros eddig tizennyolc fordulót követően százszázalékosan áll, s az őt üldöző Metz-Metropole együttese matematikailag ugyan behozhatja a hátrány, de valószínűbb, a reváns ideje jövőre jön el.

Magyar átlövő a Metzben?

Franciaországi információk szerint felröppent annak a híre, hogy a Metz nőikézilabda-csapata - igazolva a "minden posztra két klasszist" teóriát - jobbátlövőként magyar játékost szeretne soraiban tudni. A kiszemelt a győri Mehlmann Ibolya lett volna, ezt a pletykát a Sport24.com szakírója, Ludovic Cornic is megerősítette, hozzátéve, a hír minden bizonnyal marad is a feltételezés szintjén.



Hogy a sportvezető nem a levegőbe beszél, azt tettekkel is igazolta. A csapat már bejelentette, a következő szezonra megszerezte Tatjana Medvedet, akit a magyar szurkolóknak nem kell bemutatni, hiszen jószerével egymaga verte ki a Herz-FTC-t a Valencia színeiben. A 184 cm magas, 85 kg testsúlyú szerb átlövő két évre kötelezte el magát.

Biztos lesz magyar a kézi EHF-kupa döntőben/sport/csapat/kezilabda/20030325biztos.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Aláírta szerződését Lenka Cerna is, a cseh kapus korábban már védett az együttesben (még Farkas Andreával együtt), majd két évig a német Lützellindent erősítette. A hálóőrre azért van szükség, mert a hírek szerint Justina Lopes Praca, az együttes angolai játékosa nem hosszabbít a klubbal, de távozik a két horvát, Ivanka Hrgovic és Klaudija Bubalo is. Az újonnan érkezettek között van a már említett Stéphanie Ludwig, aki egyéves spanyol kaland után tér haza a valenciai Ferrobus Mislatától, s Metzbe tart a Toulon válogatott játékosa, Christine Van Parys is.

A várható kezdőcsapat a változások ismeretében kifejezetten erősnek tűnik, hiszen Cerna előtt a két átlövő Medved és a már francia válogatottat erősítő, egykori Vasas-játékos Sazbó Melinda a két átlövő, Van Parys irányít, a beállós poszton Wendling, a két szélen pedig Ludwig, illetve Selambarom akár nemzetközi kupagyőzelemre is esélyes gárdát képez.

Az új játékosok az augusztus 23-24-i, schmelzi tornán mutatkozhatnak be, ahol a Metz mellett várhatóan a német Bayer Leverkusen és TV Lützellinden, a spanyol Valencia, illetve a Hypo Niederösterreich szerepel majd.