Vágólapra másolva!
A Dinamo Asztrahány elleni EHF-kupa búcsú után hétfőn menesztették Buday Ferencet, a Dunaferr férfikézilabda-csapatának a vezetőedzőjét. Utódja Kolics János lett.

Az együttes az elődöntő első mérkőzésén idegenben győzött 25-23-ra, de az oroszok szombaton 30-27-re nyertek Dunaújvárosban, és ők jutottak a fináléba. Mivel korábban a bajnokságban is néhány mérkőzésen váratlanul pontot vesztett a gárda, ezért a hétvégi kudarc volt az "utolsó csepp a pohárban".

A 48 esztendős Kolics 1996 és 1998 között már volt a Dunaferr trénere, az első évben - a klub addigi legnagyobb sikerét elérve - irányításával ezüstérmes lett az NB I-ben a csapat. Bemutatkozására nem sokat kell várni: szerdán 18 órakor a listavezető Szeged lép pályára Dunaújvárosban - közölte a Magyar Távirati Iroda.

Kevés volt a négygólos Fotex-győzelem/sport/csapat/kezilabda/20030406keves.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

Információink szerint Buday menesztésében a csapat utóbbi időben mutatott játéka is szerepet játszott. "Nem is értem, hiszen csak egy telefonhívást kaptam, hogy mostantól nem én irányítom a csapatot. Nem tudok mit tenni, elfogadom a döntést" - nyilatkozta a tréner a Telesportnak. Buday szerint a szakvezetés kifogásolta többek között azt, hogy az Asztrahány elleni összecsapáson miért Szatmári János volt a kezdőkapus, s miért nem az a szlovák Richard Stochl, aki az oroszországi találkozón pazarul védett.

A Dunaferr SE részéről Bene Gyula szakosztály-igazgató csupán annyit mondott, a döntést meg kellett hozni, a részletek pedig nem tartoznak a nyilvánosságra.