Vágólapra másolva!
Bár két éve a Kaposvár nyerte a magyar férfikosárlabda-bajnokságot, tavaly nem jött ki a lépés a somogyiaknak, s a szakmai közvélemény temetni kezdte a valóban jobbára koros játékosokból verbuvált csapatot. Nyáron azonban Goran Miljkovic személyében új edző érkezett a somogyi megyeszékhelyre, s a vaskezű szerb mester szinte feltámasztotta haló poraiból az exbajnokot. Olyannyira, hogy a Klima-Vill megnyerte az EnterNet-Internet Liga alapszakaszát, s az élről - a Szolnok ellen - kezdi a rájátszást.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Stojan Ivkovic (37) ugyan nem csapatkapitánya a Kaposvárnak - papíron ezt a tisztséget Gordan Filipovic, az immár magyar állampolgársággal rendelkező, 39 éves honfitárs tölti be -, de bárhol játszott is az elmúlt tizenegy évben - merthogy tizenegyedik szezonját tölti hazánkban -, mindig és mindenütt ő volt a vezér. Miként ezúttal is...

- A 2001-es bajnokcsapatnak is oszlopos tagja volt, a mostaninak nemkülönben. Mennyiben más az idei Kaposvár, mint a tavalyelőtti volt?
- Szinte mindenben. Igazi profiklub lettünk Kovács László elnökünk irányítása alatt. Aztán Miljkovic sokkal keményebb, igényesebb edző, mint Földi Sándor volt. Igaz, rengeteget szenvedtünk az első három hónapban, főleg a magyar játékosok nem bírták a "kiképzést", de mára mindnyájan beláttuk: csak ilyen erőnléttel érhetünk el eredményt.

A férfikosárlabda-NB I alapszakaszának végeredménye/sport/csapat/kosarlabda/20030403aferfikosarlabdanb.htmlKosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

- Személyi állományában is átalakult a társaság.
- Két új amerikaink van, De Gray center-bedobót játszik, Archibold a hármas poszton szerepel. Dzuniccsal, Filipoviccsal mi hárman alkotjuk a "szerb légiót", bár ők ketten már megkapták a magyar állampolgárságot. A tengerentúliak szerződtetésénél alapelv volt, hogy ne sztárokat, hanem a közösségért mindenre képes csapatembereket hozzunk Kaposvárra.

- Az öt magyar - Simon, Varga, Szőke, Ágfalvi, Fülöp - mennyit tesz hozzá a közös produktumhoz?
- Rengeteget. Simon Balázs annyit fejlődött, hogy hovatovább a legjobb magyar irányító, Vargáról hasonló jókat tudok mondani. Bármelyikük is van a pályán, jó kezekben van a karmesteri pálca

- Önök hárman Dzuniccsal és Filipoviccsak a negyedik iksz felé közelednek. Bírják még erővel?
- Persze. "Brane" - Braniszlav - Dzunic fizikuma egy húszévesé, Gordan is vasember, ami engem illet, egy hónapja az influenza levert a lábamról, de már magamhoz tértem.

- Két éve, amikor bajnokok lettek, azt mondta: nem a Kaposvár a legerősebb magyar csapat.
- Nem is volt az, hatalmas mázlival jutottunk el az aranyéremig, az éppen aktuális ellenfelünk legjobbjai mindig megsérültek, például Kálmán a Falcóból vagy a körmendi és paksi sztárok. Most viszont szerintem a mi csapatunk a legkiegyensúlyozottabb, a cserepadunk is igen hosszú. Kimondom: bajnokok akarunk lenni.

Ch. Gáll András