Vágólapra másolva!
A védekezéssel volt elégedetlen Jan Jasko, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni 4-4-es döntetlen után. A divízió I-es világbajnokság második mérkőzését követően csütörtökön szünnapot tartanak, s pénteken következhet a nagy derbi, Kazahsztán ellen.
Képgaléria a hokivébéről/sport/csapat/20030416friss.html

A csalódottság és az öröm vegyes érzéseivel távozott közel nyolcezer szurkoló szerda este a Budapest Sportarénából. A nézők győzelemért jöttek, reménykedtek abban, hogy az utóbbi évek sorozatát folytatva a magyar jégkorong-válogatott ismét legyőzi Romániát, s tovább javítja a szörnyű statisztikát. Az összmérleget tekintve ugyanis a csapat eddig 14 győzelem és négy döntetlen mellett 37 vereséget szenvedett az ősi ellenféltől.

A 2002-es vb-n történt/sport/csapat/20030401amia.htmlMagyar hokisikerek/sport/csapat/20030401magyar.htmlKis jégkorong-história/sport/csapat/20030401kisjegkoronghistoria.htmlA vb menetrendje/sport/csapat/20030331adivizio.htmlJéghokis linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/teli_sportok/jeghoki/

Nos, a találkozó minden várakozást alulmúlt, a csapat rettentő idegesen játszott, a védekezésbe rengeteg hiba csúszott, így aztán a végén annak is örülni kellett, hogy 21 másodperccel a lefújás előtt Ocskay egy szép góllal kiegyenlített.

A 4-4-es döntetlen után Jan Jasko, a magyar válogatott szövetségi kapitány érthetően nem volt boldog. "Rossz védekezésünk miatt veszítettünk el egy pontot. Azt hiszem, a találkozó fordulópontja az volt, amikor a második harmadban Palkovics kihagyott egy ziccert. Ha az bemegy, két góllal is vezethettünk volna. Ez nem jött össze, s a harmadik felvonásban elkövettünk néhány kapitális hibát, főleg a hátsó alakzatban. A védelmünk az egész mérkőzésen rossz volt, Budai viszont remekül védett, nem bánom, hogy bizalmat szavaztam neki. Remélem, a csapatban maradt annyi energia, hogy pénteken, Kazahsztán ellen jól játsszon, s javítson ezen a sajnálatos pontvesztésen."

A románok részéről Daniel Herlea kapitány úgy vélte, csapata nyert meccset veszített el. "Élvezetes, magas színvonalú mérkőzést játszottunk, mind taktikailag, mind technikailag, két jól felkészített csapat csatája volt ez. Sajnos, a nagy győzni akarásban pontot veszítettünk."

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A csütörtöki szünnap minden bizonnyal jót tesz a fiúknak, akik kipihenhetik a két nap fáradalmait, s rákészülhetnek a nagy mérkőzésre, a favoritnak tartott Kazahsztán ellen. Az orosz bajnokságban edződő ellenfél ugyanis félelmetesen játszott az eddigi két mérkőzésen, 21-4-es gólkülönbsége akkor is tekintélyt parancsoló, ha ezt két gyengébb csapat ellen érte el. Bár tény: Romániát 8-2-re verte a gárda, nagyon meggyőző, roppant fölényes produkcióval. Nem véletlen, hogy Nyikolaj Nyisagin, a kazahok szakvezetője a csoport esélyesének tartja tanítványait. "Az első két nap eredményei alapján azt kell mondanom, esélyesek vagyunk az A csoportba való jutásra, természetesen Lengyelországgal és Magyarországgal együtt. A pénteki, magyarok elleni mérkőzés döntő lesz a továbbiakban."

Pincési László