Vágólapra másolva!
13-10-re megnyerte a férfivízilabda-bajnokság első mérkőzését a Honvéd-Domino együttese a Vasas ellen, így összesítésben 1-0-ra vezet a három nyert összecsapásig tartó fináléban.

Férfivízilabda-bajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Domino-BHSE - Vasas-Plaket 13-10 (6-4, 1-3, 3-2, 3-1)
Kőér u., 500 néző
vezette: Székely, Bátori
gól: Biros 4, Kiss G. 3, Molnár 3, Vári 1, Sugár 1, Fodor 1, illetve Madaras 2, Varga D. 2, Vindisch 1, Hesz 1, Varga T. 1, Tóth F. 1, Mátyás 1, Varga Zs. 1.
emberelőny: 8/4, illetve 10/6
négyméteresek: 3/2, illetve 1/1

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

A Honvéd-Domino Kőér utcai uszodájában megkezdődött a férfivízilabda-bajnokság három nyert mérkőzésig tartó fináléja, s a két résztvevő ugyan az volt, mint egy évvel korábban. A 2001-2002-es bajnokságban a Honvéd nyert úgy, hogy 0-2-ről fordítva arattak zsinórban három győzelmet. Érdekesség, hogy amióta három nyert mérkőzésig tart a döntő, azaz 1999 óta mindig az a csapat lett a bajnok, amely elveszítette a finálé első párharcát - így a statisztikát figyelve akár még a vesztes is örülhetett volna a végén.

De persze a bajnoki címet nem a matematika határozza meg. A találkozót a Honvéd kezdte jobban, az első percben máris megszerezte a vezetést: Mátyás kiállítását Kiss Gergely használta ki (1-0). Nem telt el egy perc, ismét Kiss volt a főszereplő, ezúttal Biros passzát vágta kapásból a bal sarokba (2-0). S ezzel még nem volt vége a nagy rohamnak, hiszen Varga eladott labdáját követően Biros egyedül úszhatott kapura, s bombájával alig két perc alatt 3-0-s előnyre tett szert a bajnoki cím védője. Három percet kellett várni az első Vasas gólra, Molnár kiállítását követően Madaras vette be Gergely kapuját (3-1), a másik oldalon az ellentámadás során Biros távoli löketét "védte be" Kósz.

Súlyos sérülést szenvedett a Fradi pólósa/sport/csapat/20030416sulyos.htmlSzlovén vízilabda-Ebhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=49226

A negyed hátralévő részében Kiss és Biros házi gólfesztivált rendezett, előbbi még értékesített egy négyméterest, amelyet Bárány visszahúzásáért ítéltek meg a játékvezetők, utóbbi pedig az indiszponáltan védő Kósz hathatós közreműködésével kétszer is hét-nyolc méterről bikázott a hálóba. A negyed 6-4-es Honvéd-vezetéssel zárult.

A következő hét perc ráúszásánál a Vasas szerezte meg a labdát, de azt még a legvadabb piros-kék drukkerek is csak álmukban remélték, hogy mindez óriási formajavulással jár. Kósz megtáltosodott, szenzációs bravúrokat mutatott be, míg Vargáék közül (akadt három is a Vasasnál) Dániel kétszer is megtréfálta Gergelyt. 6-6 után a negyed utolsó percben Vindisch kihasználta a csapat harmadik emberelőnyös helyzetét is, ezzel a vendégek átvették a vezetést (6-7). Az utolsó pillanatokban Molnár még szerencsével egyenlített.

A harmadik felvonást Varga Zsolt kezdhette volna góllal, de rövidre szabta pöccintését, s Gergely utolérte a képzeletbeli gólvonal előtt. Az ellentámadás varga Dániel "jóvoltából" viszont négyméteressel végződött, amit Biros magabiztosan értékesített (8-7). Hesz közeli csavarását követően Varga Tamás bombája ismét vendégvezetést eredményezett (8-9). Vári és Sugár még egy laza gólváltást engedélyezett, így az utolsó negyed előtt 10-9-es előnnyel úszhattak partra kicsit pihenni a hazaiak.

Az utolsó negyed elején lélektani szempontból nagyon fontos góllal kettőre növelte csapata előnyét Fodor, majd Biros újabb álompasszát Molnár használta ki (12-9). Tóth Frank, majd Molnár még egy-egy góllal megörvendeztette a szurkolókat, a találkozó összképe azonban nem változott. A Honvéd 13-10-re nyert, s előnnyel várhatja a döntő második mérkőzését, amelyre április 20-án, vasárnap, a Komjádi-uszodában kerül sor (18.30, m2).