Vágólapra másolva!
A magyar kézilabdasport három kiemelkedő egyénisége, Sterbinszky Amália, Éles József és Marosi László örökítette meg tenyérlenyomatát és aláírását a Sportcsillagok Falán.
Forrás: MTI
Három világklasszis: Marosi László Sterbinszky Amália, Éles József Fotó: MTI

A Dániában élő Sterbinszky 1982-ben BEK-et nyert a Vasassal és ugyanebben az évben világbajnoki ezüst-, míg 1976-ban olimpiai bronzérmes lett a válogatottal, amelynek színeiben összesen 250-szer lépett pályára. Háromszor választották az év játékosának, 11-szer volt bajnok s Magyar Kupa-győztes.

A még mindig aktív, 179-szeres válogatott Élessel a Veszprém nyolcszor volt az NB I, hétszer a Magyar Kupa, egyszer, 1992-ben a KEK első helyezettje. A 34 éves átlövő-irányító háromszor szerepelt a Világválogatottban, s ugyancsak háromszor választották az év legjobbjának.

Éles és Dzomba is távozhat a Fotexből/sport/csapat/kezilabda/20030418eles.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Marosi a Tatabányával lett magyar bajnok, a német Lemgóval pedig EHF-kupa-győztes. 171-szer szerepelt az 1986-os vb-n második, az 1988-as szöuli olimpián negyedik válogatottban. Magyarországon kétszer volt az év játékosa, jelenleg a Tatabánya első osztályú csapatának a menedzsere.