Vágólapra másolva!
A Dunaferr nyerte a nőikézilabda-bajnokságot, miután Esztergomban győzött, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert. A következő idényben a BL-ben induló, idén az EHF-kupa döntőjében érdekelt dunaújvárosiak ezt megelőzően 1998-ban, 1999-ben és 2001-ben végeztek az élen.

A nap másik meccsén a Győr két góllal győzött Hódmezővásárhely együttese ellen.

Nőikézilabda-NB I, az 1-6. helyért:
Esztergom - Dunaferr 22-33 (13-15)

Graboplast-ETO - Liss-Hódmezővásárhely 27-25 (16-10)
Győr, 1200 néző
vezette: Nagy, Túróczi.
Győr: Sirina - Lovász 1, Köbli, Görbicz 2, Dokic 2, MÖRTEL 9/4, VÉRTEN 6. Csere: Petróczi (kapus), Mehlmann 4/1, Jókai 1, Micskó 1, Bódi 1, Farkas, Miklós. Edző: Róth Kálmán.
Hódmezővásárhely: SZABÓ K. - Virág 3, Asztalos 3, Kocsik 1, Nikolic 3/2, PROK 7/1, Baunok 3. Cs.: Vörös (kapus), Kósa, Kocsis, Gaál 1, Szabó V. 4. Edző: Farkas József.
hétméteres: 7/5, illetve 5/3.
kiállítás: 6, illetve 10 perc.

Jól kezdte a mérkőzést a Győr, az utóbbi hetekben remeklő Vérten két góljával gyorsan előnyt szereztek a hazaiak. A folytatás azonban már úgy alakult, mint a szerdai, Esztergom elleni összecsapás. A vendég Hódmezővásárhely kiegyenlített, s végig fej fej mellett haladtak az együttesek. A játékrész közepéhez közeledve aztán meglépett ellenfelétől a zöld-fehér együttes (9-6). Egy ízben még egy gólra felzárkóztak Prokék (10-9), de a félidő hajrájában nyomatékosította fölényét az ETO (15-9). Noha sok hibával játszottak a hazaiak, kétség sem férhetett hozzá az első harminc perc láttán, melyik a jobb csapat.

A második félidőben is nagy lendülettel, de továbbra is rengeteg hibával kézilabdázott a győri gárda. Jellemző azonban a vendégek teljesítményére, hogy kapusuk védései ellenére is tovább nőtt a két csapat közti különbség. A megnyugtató vezetés birtokában sorra álltak be a győriekhez a fiatal játékosok, köztük az újonc, 18 éves Miklós Zsanett, s ez ezúttal - az NB I légköréhez való szoktatáson túl - nem bizonyult jó döntésnek. Hiába vezetett a Győr szinte végig kilenc góllal (20-11, 25-16), 27-19 után nagy hajrába kezdett a Hódmezővásárhely, melynek az lett az eredménye, hogy felzárkózott két gólra. Igazán izgalmassá azonban már nem tudták tenni a találkozót Kocsikék - ezt ezúttal megtették a győriek, akiknek a győzelme még így is teljesen megérdemelt egy erősen közepes színvonalú mérkőzésen.

Róth Kálmán: "Egy simán megnyert mérkőzést nehezítettünk meg saját magunknak."

Farkas József: "Kapusunk parádéja sem volt elegendő a pontszerzéshez."

A férfi NB I rájátszásában, az 1-6. helyért:
Dunaferr - Győri ETO 25-20 (14-6)
Tatabánya - Pick Szeged 22-40 (12-19)

Papp Győző