Vágólapra másolva!
Idén a Pro Recco Európa legjobb vízilabda klubcsapata: az olasz együttes a genovai Bajnokok Ligája-döntőben fölényesen, öt góllal verte a Honvédot. A Final Four harmadik helyén a horvát Mladost Zagreb zárt.

Bajnokok Ligája-döntő:
Pro Recco (olasz) - Domino-BHSE 9-4 (2-3, 2-1, 3-0, 2-0)
Genova, 3000 néző
vezette: Afanaszjev (orosz), Margeta (szlovén)
Pro Recco: Rollan - Angelini, Ikodinovic 2, Vujasinovic, Bettini 1, Benedek 3, Ghibellini 2
csere: Ferretti 1, Giustolisi
Domino-BHSE: Gergely - Bereczki, Fodor, Kiss G. 1, Szívós M., Molnár T. 1, Biros 1 csere: Bárány 1, Vári, Kovács O., Sugár
emberelőny: 9/4, illetve 8/1

Függetlenül az óriási téttől, a genovai finálé olyan mérkőzést hozott, amelyen az egyik csapatnak szinte minden sikerült, a másiknak pedig semmi. A Pro Recco legénysége remekül védekezett, és sorra használta ki létszámfölényes lehetőségeit, míg a Honvéd - különösen a találkozó második felében - lényegesen gyengébben játszott, mint pénteken a Spandau 04 ellen.

Bettini révén az olaszok szerezték meg a vezetést, Molnár azonban egy okos ejtéssel gyorsan egyenlített, majd Kiss és Biros is eredményes volt, ezzel előnnyel zárták a negyedet a magyarok.

Az olasz együttesben játszó Benedek Tibor azonban remek napot fogott ki, sorra szórta a gólokat, s a többi hazai pólós is egyre jobban belelendült. A fordulásnál még 4-4 volt az állás, azután viszont egyetlen találatot sem ért el Kovács István csapata. Ghibellini két gólt szerzett, az olaszok elhúztak, és magabiztosan nyertek. A helyi csapat harmadik BL-sikerét aratta.

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője nem értette, mi történt játékosaival a fordulás után: "Az első két negyedben biztos voltam a sikerben, kitűnően védekeztünk, és gólra góllal válaszoltunk. Utána azonban teljesen megzavarodtak a fiúk, semmi sem jött be, a százszázalékos helyzeteket is kihagyták. Nyolc emberelőnyből mindössze egyetlen egy találatot értünk el és 14 perc alatt nem lőttünk gólt. Így nem lehet Bajnokok Ligáját nyerni."

Marco Baldineti, a Pro Recco vezetőedzője: "Tartottam a Honvédtól, mert rendkívül erős csapat. A harmadik és negyedik negyedben azonban megroppantak, nekünk pedig sikerült kihasználnunk a hibáikat. Hallatlanul boldog vagyok."

Benedek Tibor, a Pro Recco magyar klasszisa: "Életem egyik legfontosabb meccse volt, szerencsére jól ment a játék."