Vágólapra másolva!
A tizenegyedik bajnoki cím és a Magyar Kupa megnyerése után levezetésképpen a Székelyföldre látogat a Fotex-Veszprém kézilabda csapata: május 28-án, a székelyudvarhelyi sportcsarnokban a nemzetközi porondon is félelmetes hírnévnek örvendő magyar bajnok a város harmadik osztályú csapatával találkozik.

Az ötlet a Bajnokok Ligája tavalyi döntősének, idei elődöntősének, pályafutását éppen Udvarhelyen kezdő játékosának, Bartók Csabának fejében született meg, de a szervezést már teljes egészében a klub vezetősége bonyolította le. A Fotex kedd reggel indult el, és aznap este közönségtalálkozó vár a világsztárokra, majd a szerdai meccs előtt a Gyilkos-tóhoz ruccannak le a veszprémi fiúk.

A többnemzetiségű csapatból a klasszisok sem hiányoznak, köztük a januári világbajnokság három horvát aranyérmese (Dzomba, Goluza, Jovic), valamint gólkirálya (a magyarrá honosított kubai Perez) is pályára lép Udvarhelyen, mert a túra kedvéért még a válogatottakba meghívott játékosok is módosították nyári terveiket. A házigazdák nevében Pál Ferenc főszervező, az idényt csoportja második helyén záró csapat játékosa elmondta, hogy a Fotex vendégjátékára abszolút telt ház várható, sőt, négyszer akkora a jegyigénylés, mint ahány szurkolót képesek elhelyezni a csarnokban.

Tavaly júliusban a Ferencváros női együttese látogatott a Székelyföldre, és akárcsak most, akkor is már előre garantálható volt a közönségsiker.

Bánki József

Székelyudvarhelyen játszik a Fotex/sport/csapat/kezilabda/20030520zilahi.html?pIdx=1