Vágólapra másolva!
Nemcsak Magyarországon, de Svájcban is befejeződött a férfikézilabda-bajnokság. A fináléban a Pfadi Winterthur kettős győzelemmel múlta felül a Wacker Thun együttesét. A sikernek egy magyar játékos, Vass Gábor is részese volt, míg a góllövőlistán Mocsai Tamás (TV Suhr Handball) a harmadik helyen végzett.

Ugyan a svájci férfikézilabda-bajnokság már május 22-én befejeződött, magyar szempontból érdekes hír a hét végén látott napvilágot. A bajnokságot a 2002/2003-as szezonban a Pfadi Winterthur együttese nyerte meg, miután a playoff-fináléban kettős győzelmet aratott a Wacker Thun együttese ellen (26-24, 34-29). A bajnokcsapatban pályára lépett egy magyar játékos, Vass Gábor is, aki korábban éveket töltött a Kadetten Schaffhausen együttesében, majd egy magyarországi kitérőt követően (Elektromos) három éve tért vissza Svájcba, ezúttal a Winterthurba.

"Nem sokat, talán egy-két órát aludhattam a bajnoki cím után, olyan ünneplésben volt részünk. Sérülésem után ismét jó formában voltam, s elmondani sem tudom, milyen őrült jó érzés, hogy ismét bajnok lettem" - nyilatkozta a kézilabdázó a Schaffhauser Nachrichten című újságnak. Vass egymást követő két alkalommal nyert svájci bajnokságot, s másodszor lett kupagyőztes is. Az elsőt még 1999-ben szerezte, akkor a Schaffhausen csapatával. Azzal a gárdával, ahová a következő szezonban ismét visszatér. S nem egyedül érkezik az óragyártásról híres városkába, a Schaffhauser Nachrichten ugyanis megírta, odaszerződik a Dunaferr litván átlövője, Julius Marcinkevicius is.

Ami a másik Svájcban légióskodó magyart, Mocsai Tamást illeti: a TV Suhr Handball válogatott játékosát a szurkolók a csapat legjobbjának választották, mégpedig elsöprő, több mint 50 százalékos fölénnyel. Mocsai a bajnokságban igencsak kitett magáért, hiszen a góllövőlistán 169 találattal a harmadik helyen zárt.

A svájci góllövőlista végeredménye:
1. Friedli Martin (Wacker Thun) 206 gól/81 hetes
2. Jovan Kovacevic (Grasshoppers) 172/45
3. Mocsai Tamás (TV Suhr) 169/6.