Vágólapra másolva!
A Marc-Körmend harmadszor is nyert a Kaposvári Klima-Vill KK ellen a férfikosárlabda-bajnokság döntőjében, s ezzel története során harmadszor lett aranyérmes.

Férfikosárlabda-NB I, döntő, 3. mérkőzés:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Marc-Körmend 92-102 (25-29, 21-25, 18-23, 28-25)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1600 néző
vezette: dr. Valovics, Benczur.
Kaposvár: SIMON (18/6), Dzunics (17/6), Archbold (19/3), DE GRAY (23), Ivkovic (10). Csere: Varga R. (-), Filipovic (2), Szőke (3/3), Fülöp (-), Ágfalvi (-). Edző: Goran Miljkovic.
Körmend: TOYA (17/3), NÉMETH I. (26/12), TOROMAN (25/9), Hainje (7/3), Grebenár (10). Csere: Mujanovic (7/3), Trummer (8/3), Lóránt P. (2). Edző: Zsebe Ferenc.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 6-8, 5. perc: 9-16, 12. perc: 26-34, 19. perc: 41-45, 23. perc: 52-58, 27. perc: 58-71, 33. perc: 71-82, 37. perc: 81-89.
Kipontozódott: Ivkovic (a 26. percben), Archbold (a 39. percben), Simon (a 40. percben), Dzunics (a 40. percben), illetve Mujanovic (a 34. percben), Toya (a 36. percben), Grebenár (a 38. percben).

A tét nagyságának megfelelően elszántan készülődött mindkét együttes a döntő harmadik párharcára. Természetesen zsúfolásig telt ház és kiváló hangulat várta a csapatokat. A kezdés előtt a körmendi szektor előtti palánkot egyszerűen elnyomták a vendégszurkolók, csak nehezen sikerült helyreállítani a rendet. A piros-feketék még a palánktartóra is felálltak.

A vasiak az aranyérem, míg a hazaiak a szépítés reményében kezdték az összecsapást, a kaposváriak első találatát Dzunics, a körmendiekét Toya jegyezte. Egy perc elteltével az amerikai De Gray zsákolhatott kétszer is, ám Toroman öt pontjával nem szakadt le a Marc sem. A horvátnak elég volt egy szemvillanás, és máris újabb hármast ért el. Hasonlóképp tett Hainje is, így Németh ziccere után 9-16-nál már kaposvári időkérés következett. A Toroman révén elhúzó Körmendet De Gray és Archbold kosaraival üldözte a házigazda, erre pedig már Zsebe edzőnek is akadt mondanivalója. A somogyi védekezési hibák miatt az első játékrészt a vasiak nyerték.

A folytatásban a kaposvári oldalon még a büntetők sem mentek be, az ellenfél pedig Németh révén már a tizes határt is elérte. A vendégek zónájával nehezen birkózott meg a Kaposvár, a szünet előtt ezért a legjobbkor jött Simon első triplája. A félidei eredményen hűen tükröződött a kaposváriak kielnc kihagyott büntetője is.

A pihenő után De Gray faragott a hátrányon, de Ivkovic hamar megkapta negyedik hibáját. Hasonlóképp járt a túloldalon Hainje is, az amerikait le is cserélte edzője. A körmendiek szekerét Németh és Mujanovic taszajtotta előrébb, így ismét távolodott az egyenlítés. Amíg a somogyiak csak nagy nehézségek árán tudtak kosarat elérni, Toromanék rendre pontokkal zárták támadásaikat. A 26. percben Ivkovic kipontozódott, az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő hazaiak pedig elkeseredetten próbálták ledolgozni a több mint tízpontnyi különbséget. A zárószakasz előtt Simonnál szakadt el a cérna, a reklamálásért begyűjtött technikai pedig, úgy tűnt, végképp megpecsételte a hazaiak sorsát.

A hazaiak azonban nem adták fel. Simon hozta ismét tizen belülre a kaposváriakat, sőt Mujanovic ki is pontozódott az ellenfélnél. Még mielőtt a somogyiak a látótávolság határára jutottak volna, Toya és Toroman villant - ismét visszaállítva a különbséget. Majdnem elszabadultak az indulatok, amikor Dzunics hármasát lépéshibára hivatkozva érvénytelenítette dr. Valovics. A korábban megszerzett előnyből aztán győzelmet érő pontokat tartott meg a Marc, amely bajnokként távozhatott Kaposvárról. A döntő legjobbjának járó különdíjat a körmendi Denis Toroman vehette át.

Goran Miljkovic: "A rájátszás során a Körmend volt a legjobb, így megérdemelt a győzelme. Csapatom egész évben a maximumot próbálta nyújtani, ezt jelzi, hogy két sosozatban is érmet nyertünk. Ez az én szememben arany értékű teljesítmény."

Zsebe Ferenc: "Igazi csapatként tudtunk ismét nyerni Kaposváron. Úgy érzem, megérdemelten nyertük a párharcot s ezzel együtt a bajnokságot."

Balatoni Hajnalka