Vágólapra másolva!
Elég sokáig gondolkodott ajánlatain, végül a dán Viborg együtteséhez szerződött Németh Helga, a Cornexi és a magyar nőikézilabda-válogatott vb-ezüstérmes átlövője. Németh egy évre kötelezte el magát a dán együtteshez.

A Viborg HK nőikézilabda-csapatának hivatalos honlapja szerint csütörtök este aláírta szerződését a klubbal Németh Helga, a Cornexi-Alcoa válogatott átlövője. A klasszis játékos korábban már kétszer is szerepelt külföldön, megfordult az osztrák Hypo és a horvát Podravka Koprivnica csapatában is.

A honlap kiemelte, hogy 1997-ben őt választották a világ második legjobb játékosának, csupán a dán Slagelse jelenlegi mestere, Anja Andersen tudta megelőzni. "Remek játékost szerződtettünk a csapatba, reméljük, Natasja Burgersszel meg tudják oldani a jobbátlövő-kérdést" - nyilatkozta Peter Cassoe, a Viborg klubigazgatója.

Némethet februárban kereste meg először a dán klub, ám Helga akkor még nemet mondott, hiszen pályafutását a Cornexiben szerette volna folytatni. Ottani viszonya azonban a szezon végére megromlott a klub vezetőivel, így ismét felvette a kapcsolatot a dán klubokkal, miközben Magyarországon a Herz-FTC és a Vác is bejelentkezett érte. Gyakorlatilag már szóban el is ígérkezett a Fradihoz, amikor váratlanul mégis Dániába szerződött.

A klasszis átlövő még másfél hónapig itthon marad, s július végén csatlakozik a felkészülését megkezdő dán csapathoz. A Viborg egyébként jelentősen átalakul a következő szezonhoz képest, hiszen a nagy nevek közül távozott a norvég Heidi Tjugum, az orosz Natalija Gyerjugina, Christina Roslyng Hansen és Heidi Astrup is. Új szerzeménynek egyelőre csak Charlotte Hojfeldt (Gran Canaria), Inna Volgova és Németh Helga számít.