Vágólapra másolva!
A macedónok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott a fél perccel a lefújás előtt kapott góllal vesztett pontot Algéria ellen a párizsi nemzetközi torna utolsó fordulójában. Skaliczki László szövetségi kapitány csapata így -rosszabb gólkülönbségével - az utolsó, negyedik helyen végzett. A tornát a hazai francia válogatott nyerte.

Férfikézilabda-torna, 3. forduló:
Magyarország - Algéria 25-25 (13-14)

A találkozó elején még az afrikai együttes vezetett, majd fordítottak a magyarok, a szünetig azonban újból a rivális jutott minimális előnyhöz. A második félidőben is szoros volt a csata, a Skaliczki-legénység azonban - az ágyéksérülése ellenére szenzációsan játszó Buday Dániel vezetésével - megszerezhette volna a győzelmet és ezzel együtt harmadik helyet. Csakhogy fél perccel a lefújás előtt elveszítette a labdát, a lefordulásból pedig az algériaiak egyenlítettek, így ők lettek a bronzérmesek.

A találkozó legjobbjának a tíz gólig jutó, az ezüstérmes Pick Szegedből a bajnok és kupagyőztes Fotex KC Veszprémhez igazoló Budayt választották. A játékos huszonhárom találattal a torna gólkirálya lett, a legsportszerűbb csapatnak pedig a magyar válogatott bizonyult. A szakemberek szavazatai alapján a legjobb játékos az algériai Belgacem Filah, a legjobb kapus a francia Thierry Omeyer volt.

A magyar válogatott jövő szombaton Macedóniában lép pályára Eb-selejtezőn, a visszavágót a rákövetkező pénteken rendezik Veszprémben.

A nap másik találkozóján:
Franciaország - Dánia 26-23

A torna végeredménye:
1. Franciaország 6 pont
2. Dánia 4
3. Algéria 1 (69-73)
4. Magyarország 1 (75-82).