Vágólapra másolva!
Tizenegy és fél év után visszatért Studniczky Ferenc a Magyar Jégkorong Szövetséghez: a korábbi főtitkárt egyhangúlag elnöknek választotta a szerdai közgyűlés. Elődje, Fertő László 2001. június 22-től töltötte be a posztot, s most nem jelöltette magát.

A 49 éves Studniczky székfoglalójában kiemelte: azt szeretné, ha legalább hat csapat szerepelne az élvonalban, több fedett pálya épülne országszerte, ha a szövetség munkáját anyagi stabilitás jellemezné, és az utánpótlás-nevelés hatékonyabbá válna. Utóbbi érdekében el kívánja érni, hogy a hoki kerüljön be a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium égisze alatt folyó Heraklész-programba. A közgyűlés megválasztotta a többi tisztségviselőt is három évre. Az alelnök Méhn Imre és Kovács Csaba lett. A további elnökségi tagok: Bartha Ferenc, Egri István, Fertő László, Hauszer László, Hudák János, Joós Zoltán, Ocskay Gábor, Szegő István, Szélig Árpád, Szilágyi Attila és Urban Widen.

Az új elnök a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, a Testnevelési Főiskolán és a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1988-ig a Magyar Jégsport Szövetség, majd azt követően a megalakuló Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára volt, egészen 1991. december elsejéig.

Ezt követően 1992 októberétől a Budapest Sportcsarnok igazgatójaként tevékenykedett. 1997. április elsejével az Országos Testnevelési és Sporthivatal (OTSH) gazdasági ügyekért felelős elnök-helyettesének nevezték ki. 1998. szeptember 3-tól ő gyakorolta az OTSH-ban az elnöki jogkört. Ez időben a Magyar Curling Szövetség főtitkára is volt.

Miután az OTSH beolvadt az új Ifjúsági és Sportminisztériumba, miniszteri tanácsadó lett. 1999. december 13-án a Hungaroring Rt. elnök-vezérigazgatójának választották. Erről a posztjáról 2001. január 25-én mondott le.

Közben a Magyar Vitorlás Szövetség társelnöke, majd a 2004-es budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokság gazdasági igazgatója, két éve pedig a Magyar Curling Szövetség elnöke. Főállásban az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.