Vágólapra másolva!
Keddtől vasárnapig tömény vízilabda-program uralja majd a Margitszigetet: a Hajós Alfréd sportuszodában kedden és szerdán nemzetközi torna zajlik, a magyar mellett az ausztrál, a német és a szlovák férfi válogatott részvételével, majd péntektől négycsapatos viadal indul a Világliga budapesti csoportselejtezőjének keretében.

A csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón Kemény Dénes, a férfi válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az Unicum-kupa az ő hivatalba lépésének elmúlt hét esztendejében mindig is több volt, mint egyszerű nyári felkészülési torna. Ez idén sincsen másképp, sőt: az erőfelmérésre alkalmat nyújtó kedd-szerdai mérkőzések után következik a Világliga-selejtező, amelynek tétje az augusztusi, New York-i döntőbe jutás. Márpedig nem lényegtelen szempont, hogy az amerikai finálé első helyezettje részvételi jogot is szerez a 2004-es athéni olimpiára.

Amellett az Unicum-hét lehetőséget kínál a júliusi barcelonai világbajnoki felkészülés tökéletesítésére, és a szövetségi kapitány őszintén reméli, hogy tovább javul csapatának a vasárnap zárult szlovéniai Európa-bajnokságon mutatott formája.

A kranji Eb-bronzérem Molnár Tamás szemében értékesebb, mint a 2001-es budapesti Európa-bajnoki harmadik helyezés. A válogatott centere elmondta, hogy Szlovéniában a Kemény-csapat végig jól játszott, kivéve a horvátok elleni elődöntőt, de azt ő - mivel hosszabbításban szenvedtek vereséget - igazából döntetlennek tartja.

Ha a horvátokkal nem is, a szerb-montenegróikkal szemben lesz módja a magyar válogatottnak Budapesten visszavágnia a kranji csoportmérkőzésen elszenvedett egygólos vereségért, hiszen a Világliga-selejtezőn - Ausztrália és az Egyesült Államok mellett - a Szlovéniában Európa-bajnoki címét megvédő délszláv gárda is indul. Molnárék a nyitónapon találkoznak a szerb-montenegrói alakulattal, szombaton következnek az ausztrálok, és a vasárnapi ellenfelük lesz az USA válogatottja.

Kemény Dénes a tájékoztatón elmondta még, hogy az Eb után kevés pihenőt adott játékosainak, s csütörtökön reggel már a Margitszigeten vezényelt foglalkozást jelöltjeinek. Egyelőre 23-an készülnek együtt, az Eb bronzérmes gárda 15 tagja mellett a kontinensbajnokság előtti munkában részt vevő hét pólós, valamint régi-új emberként Varga Tamás, a Vasas bombázója. Bő két heti munka után dönt a kapitány arról, hogy melyik 13 játékost jelöli a barcelonai világbajnokságon részt vevő válogatottba.

Az Unicum-hét programja:
nemzetközi torna:
június 24., kedd:
17:30 ó: Ausztrália - Németország
19 ó: Magyarország - Szlovákia

június 25., szerda:
17:30 ó: a 3. helyért
18:30 ó: döntő

Világliga-selejtező az Unicum-kupáért:
június 27., péntek:
18 ó: Ausztrália - Egyesült Államok
19:30 ó: Szerbia és Montenegró - Magyarország

június 28., szombat:
15:25 ó: Ausztrália - Magyarország
16:50 ó: Szerbia és Montenegró - Egyesült Államok

június 29., vasárnap:
15:50 ó: Magyarország - Egyesült Államok
17:15 ó: Szerbia és Montenegró - Ausztrália