Vágólapra másolva!
A horvátországi Kapronca vezetősége úgy döntött, hogy a város nem lesz házigazdája a december 2-14. között sorra kerülő nőikézilabda-világbajnokság egyik csoportjának.

A vegetájukról és éppen női kézilabdájukról világhírű kaproncaiak nézeteltérésbe keveredtek a horvát szövetséggel és a világbajnokság koordinációs testületével, mely szerintük késik a határidők betartásával: még mindig nem alakította meg a március 15-ére ígért szervezőbizottságot, nem kézbesítette a rendezői szerződésjavaslatot, aminek február 28-a volt a határideje, és nem ismertette a házigazda városokkal a nemzetközi szövetséggel kötött rendezési szerződésből eredő kötelezettségeiket. Ehelyett viszont levélben követelte a már beindult reklámszerző tevékenység leállítását.

A csoportküzdelmeket Zágrábban, Eszéken, Csáktornyán, Fiumében, Splitben és Kapronca visszalépése következtében valószínűleg az eddig tartalékban szerepelt Károlyvárosban rendezik. A csoportok sorsolása vasárnap lesz Zágrábban.

A védnökségét Stjepan Mesic horvát köztársasági elnök vállalta. A vb-nek eredetileg Hollandia adott volna otthont, de az ottani szövetség anyagi problémák miatt visszalépett.