Vágólapra másolva!
Ősztől már Dunaújvárosi Jégkorong Klub néven szerepelne a magyar bajnokságban és a külföldi megmérettetéseken a Dunaferr jégkorongcsapata, amelynek a megmentésében ugyanaz a Pentele Sport Kft. venne részt, amely a másodosztályba kiesett futballcsapatnak is segítő kezet nyújtott.

A Dunaferrnél kialakult helyzet ellenére úgy tűnik, nem kell attól tartani, hogy a magyar jégkorongsport egyik fellegváraként számon tartott szakosztály megszűnik. Igaz, a helyzet nem túl rózsás. A Dunaferr SE június 11-i elnökségi ülésén döntött arról, hogy a klub eladja az élvonalból kiesett labdarúgócsapatot, s a TSO Alapítvánnyal kötött opciós szerződés értelmében az egyesület 2004-ben a női és a férfikézilabda-csapatot, illetve a kajak-kenu és úszószakosztályt támogatja. A többi szakosztályt felhatalmazták, hogy akár a névhasználat eladásával is megteremtsék a működéshez szükséges anyagi feltételeket.

A megszorító intézkedések dacára a felnőtt jégkorongcsapat, úgy tűnik, fennmarad, miután a Pentele Sport Kft. a futball mellett a hokiszakosztályt is felkarolná. A tervek szerint a csapat ősztől már Dunaújvárosi Jégkorong Klub néven szerepelne a magyar bajnokságban és a külföldi megmérettetéseken (Interliga, Kontinentális-kupa), most már csupán az kell, hogy a játékosok is elfogadják a szerződésmódosításokat.

A fehervarsport.hu információi szerint hétfőtől Szlovákiában edzőtáborozik a másik magyar hokifellegvár, az Alba Volán FeVita jégkorongcsapata. Branislav Sajban a bajnok és Interliga-győztes fehérvári alakulat új trénere elődjéhez, Jan Jaskóhoz hasonlóan ezúttal is a Csorba-tó mellett készíti fel az együttest, amelyben mindenki aláírta már új szerződését, így a stabil csapattagok közül csak Kovács Frank távozása tűnik biztosnak. Külföldi próbajátékon szerepel Kovács Csaba és Kiss Gábor, ám a két fiatal játékos megtartására is nagy esély van.