Vágólapra másolva!
Június 27-én, pénteken jár le a nevezési határidő, eddig kell a férfikosárlabda-bajnokságra beadni a jelentkezéseket. Ami már biztos: a Szedeák-Szeged gárdája az NB I/B-be adja le a nevezését. Az ok: az együttes nem került a város kiemelten támogatott csapatai közé, s a SOLE Rt. sem kívánja tovább szponzorálni a Földi-csapatot.

A héten akár az is eldőlhet, lesz-e egyáltalán kosárcsapat a Tisza-parti városban. Szegeden ugyanis a városi közgyűlés sporttámogatás-prioritási döntése után több sportegyesület is nehéz helyzetbe került. Az új szponzorációs rendszer lényege, hogy mindössze négy szakosztály kap komoly támogatást: a Pick-Szeged férfikézilabda-, a Szeviép-Szeged nőikosárlabda-, a Szeged Beton VE férfivízilabda-csapata és a Démász- Szegedi VE kajak-kenusai és evezősei.

A felsorolásból kimaradtak a röplabda-együttesek, illetve a férfikosárlabda-csapat, amely előtt két alternatíva áll. A drasztikusabb "megoldás" a teljes megszűnést jelentené, de valószínűbb, hogy a továbbra is Szegeden maradók, illetve a juniorok vállalják a további szereplést - a másodosztályban.

Merthogy a Szedeák csapata városi támogatás, és a SOLE Rt. kivonulása után nem vállalja az élvonalt, s inkább az NB I/B-be adja le nevezését. A csapatból Nyilas István már korábban aláírt az Albacomphoz, Deák Attila egyéves szerződést kötött a Dombóvárral. A Délmagyarország információi szerint Darecko Rawlins Ausztriába, Kiss Zsolt Szolnokra tart, míg Molnár Andrást a MAFC hívja.

Érdekesség, hogy a megüresedett zalaegerszegi kispadra a jól értesültek Földi Sándort, a Szeged jelenlegi edzőjét tartják a legesélyesebbnek.