Vágólapra másolva!
Magyar-ausztrál mérkőzéssel kezdődött a margitszigeti Hajós Alfréd sportuszodában a férfivízilabda Világliga az Unicum Kupáért elnevezésű nemzetközi torna 2. napja. A Vl-selejtezőcsoport első helyének a Szerbia-Montenegró elleni pénteki 11-7-es győzelemmel abszolút biztos várományosává előlépő hazai csapat az ausztrálokat is fölényesen verte hét góllal.

B csoport:
Magyarország - Ausztrália 14-7 (4-0, 4-4, 2-3, 4-0)
gól: Madaras, Varga Zs. 3-3, Biros, Vári 2-2, Kiss G., Fodor, Kiss Cs., Molnár 1-1, illetve Osadchuk, Jenkins 2-2, Semmens, Whalan, Thomas 1-1

Bő három perc elteltével indult be a hazai gyártmányú gólok sora: a frissen honosított kapus és ezúttal már a kezdőcsapatban helyet kapó Gergely István hárításai után a megúszó Madaras volt eredményes. A folytatás pedig merő formalitás, mondhatni a teljes esélyegyenlőtlenség jegyében zajlott: a távoli kontinens képviselői gyakorlatilag csak a vereség nagyságának csökkentését tűzhették célul maguk elé, ám e törekvésüket is csupán részben kísérte szerencse.

Összességében az örökmérleg is tovább javult, a szerdai tétnélküli nemzetközi torna döntőjében aratott 15-5-ös sikerrel együtt az eddig játszott 52 egymás elleni mérkőzésből 37-et nyertek a magyarok, 4 döntetlen és 11 ausztrál siker mellett.

A nap második mérkőzésén Szerbia és Montenegró Európa-bajnoki címvédő válogatottja a magyaroktól elszenvedett pénteki vereség után az Egyesült Államok legjobbjai ellen javíthatott, s javított is: 15-4-es KO-győzelmet aratott a tengerentúlról érkezett rivális felett.

Az állás:
1. Magyarország 4 pont
2. Szerbia és Montenegró 2 (22-15)
3. Egyesült Államok 2 (11-22)
4. Ausztrália 0

A Világliga-selejtező vasárnapi programja:
Magyarország - Egyesült Államok 15:50 ó
Szerbia és Montenegró - Ausztrália 17:15 ó