Vágólapra másolva!
A Szabolcs Gabona-NYVRC Kft. tulajdonosainak döntése nyomán hétfőn bejelentették, hogy megszűnik az Extraligában negyedik helyen végzett Nyíregyházi VRC férfiröplabda-csapata, mivel a gazdasági társaság irányítóinak nem sikerült megoldaniuk a klub anyagi problémáit. Az NYVRC 1982 óra szerepelt az élvonalban.

"A város sportbizottsága és a közgyűlés kihúzta az NYVRC-t a kiemelten támogatott klubok listájáról, ami számunkra egyértelmű ítélet, vagyis Nyíregyháznak nincs szüksége a férfi röplabdára. Rendkívül fájó, hogy már az első fél évben sem részesülhettünk önkormányzati segítségben. Arra sem érdemesített minket a hivatal, hogy szerényebb összeggel hozzájáruljon a működési feltételekhez. Persze nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy csupán az önkormányzati támogatás hiánya vezetett a jelenlegi helyzethez, mert tény: a Szabolcs Gabona mint névadó szponzor távozása egy évvel ezelőtt súlyos érvágásként hatott. Ebben az esztendőben szinte folyamatosan anyagi gondokkal küszködtünk" - mondta Balogh István volt ügyvezető, a jelenlegi végelszámoló.

A döntés következményeként a játékosok szabadon igazolhatók. Pampuch Csaba a Kaposvárhoz szerződött, Toronyai Miklós pedig a bajnok Kazincbarcikához. Botos Ferenc vezetőedző a Jászberény női csapatának trénere lesz.