Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda Euroliga csoportbeosztásának müncheni sorsolásán eldőlt, hogy a két magyar résztvevő, a MiZo-Pécsi VSK és a GYSEV-Orsi egyaránt Oroszországban kezdi meg a 2003/2004-es idényt. A sorsolással a soproniak lehetnek elégedettebbek.

A pécsiek az Európa Kupa-győztes Szamara, a soproniak pedig a címvédő Jekatyerinburg otthonában lépnek először pályára októberben.

Az A jelű nyolcasban a visszalépett szerb-montenegrói Podgorica helyén az USK Praha indulhat, így a sorozatban két cseh csapat szerepel a következő idényben.

Rózsa Gábor, a MiZo-Pécsi VSK ügyvezető igazgatója: "Nagyon nehéz csoportba kerültünk. Talán egyszer sem várt a csapatra ilyen erős alapszakasz. Ha sikerülne eljutni a legjobb nyolc közé, ott esetleg kaphatnánk az A csoportból kedvezőbb ellenfelet is, de addig rettentő kemény mérkőzések várnak ránk!"

Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSk vezetőedzője: "A mostani sorsolás bebizonyítja, hogy mekkora siker volt a korábbi években a legjobb nyolc közé kerülésünk. A kívánságlistám alapján csak egy csapat került a csoportunkba. Az ellenfelek ismeretében azt mondhatom, soha ilyen nehéz dolgunk nem voltunk még. Első ránézésre úgy tűnik, hogy csupán egy-két hazai találkozónak lehetünk mi az esélyesei. Bár most mélyebb esélylatolgatásba nem szabad belemenni, főleg úgy, hogy még nem fejeztük be a csapatépítést."

Török Zoltán, a GYSEV-Orsi ügyvezető igazgatója: "Meglehetősen kiegyenlített csoportba kerültünk, ahol elsősorban hazai pályán szeretnénk fiatal csapatunkkal eredményesen is szerepelni. Konkrét helyezésekben elvárásunk - ahogy azt a szezon előtt megfogalmaztuk - továbbra sincs. Annak külön örülök, hogy vendégül láthatjuk Európa elsőszámú sztáralakulatát, a Jekatyerinburgot."