Vágólapra másolva!
Háromgólos győzelmet aratott a magyar női vízilabda-válogatott a szerdai összecsapáson az olimpiai bajnok ausztrál csapat ellen, s a 6-3-as siker azt jelenti, hogy pénteken az 5. helyért játszhat Hollandiával.

az 5-8. helyért:
Magyarország - Ausztrália 6-3 (0-1, 3-1, 1-0, 2-1)
gól:
Primász 3, Valkay Á., Szremkó, Pelle 1-1, illetve Gynther, Stuhmcke, Fox 1-1.

Aki netán öt perc késéssel jött ki a mérkőzésre, az sem maradt le semmiről, hiszen a nyitó játékrésznek csaknem a végéig 0-0-át mutatott az eredményjelző. A táblafelirat későbbi változása sem kelthetett örömöt, ha magyar volt a pontatlanul érkező, hiszen - még az első negyedben - előbb a vezetést szerezték meg az ausztrálok, majd kettőzték előnyüket.

Mielőtt nagyobb lett volna a baj, rákapcsolt a magyar csapat is, még pontosabban Primász Ágnes, aki kétszer is eredményes volt, a második találata - amely pazar ejtés formájában ért célt - férfimeccsen is elismerést kiváltó megoldásnak minősült volna. Ezzel együtt nem a gólbőség jellemezte a találkozót, a befejező hét percre - Valkay Á. harcos amazonként kiküzdött találata és Szremkó látványos csavargólja nyomán - 4-2-es magyar vezetéssel fordulhattak a csapatok.

Szerencsére izgalmakat már nem tartogatott a folytatás, mondhatni, egészen sima győzelem lett az elején sokkal nehezebbnek ígérkező összecsapás vége. Válogatottunk Hollandiával játszik pénteken a világbajnokság ötödik helyéért.

További eredmények
az 5-8. helyért:
Hollandia - Spanyolország 7-3

a 9. helyért:
Görögország - Németország 10-5

a 11. helyért:
Japán - Brazília 4-3