Vágólapra másolva!
Óriási küzdelemben, hosszabbítás után egygólos győzelmet aratott a magyar férfivízilabda-válogatott a görög együttes felett, így szombaton az olasz - szerb-montenegrói párharc győztesével találkozik a barcelonai világbajnokság döntőjében.

Az elődöntőben:
Magyarország - Görögország 9-8 (2-1, 1-2, 1-2, 2-1, 2-2, 1-0)
góldobók: Benedek 3, Vári, Kiss 2-2, Kásás, Biros 1-1, illetve Kalakonasz, Szanta 2-2, Vlontakisz, Tomakosz, Hadziteodoru, Mazisz 1-1

Villámrajtot vettek a görögök, Kalakonasz révén emberelőnyből már az első támadásból vezetést szereztek. Ezután viszont a magyarok pillanatai következtek, Kásás büntetőből volt eredményes, majd Benedek akcióból lőtt gólt.

A második negyed elején nőhetett volna az előny, az újabb négyméterest azonban Kásás kihagyta. A másik oldalon viszont Tomakosz emberelőnyben mattolta az egyébként remekül védő Szécsit, majd Vlontakisz lőtt gólt. Ezután létszámfölényes szituációban Kiss volt eredményes, így a felénél 3-3 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed elején - a találkozó során először - a ráúszásnál a magyarok hozták el a labdát, s nem sokkal később Biros révén ismét megszerezték a vezetést. A továbbiakban a görögök akarata szerint alakult a játékrész, előbb Hadziteodoru, majd Szanta talált a kapuba.

A zárószakaszban öldöklő küzdelem folyt a vízben, előbb Benedek egyenlített, majd Kalakonasz ismét a görögöket juttatta előnyhöz. Nem sokkal később Vári 7 méterről bombázott a görög kapuba, s mivel ezután már nem esett gól, maradt a 6-6, illetve következett a hosszabbítás.

A ráadás első 3 percében Szanta, Benedek, Mazisz és Vári volt eredményes, így továbbra sem dőlt el semmi. A folytatásban - mint később kiderült, az utolsó felvonásban - csupán Kiss talált a kapuba. A magyarok a kritikus pillanatokban megtalálták a megoldásokat, Benedek, Vári és Kiss révén a nehéz szituációkban is eredményesek voltak, a kapuban pedig Szécsi remekelt.

Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya: "Jóval könnyebb mérkőzésre számítottam, de 2-1-nél, amikor a görögök padlón voltak, magunkra húztuk őket. Tudomásul kell venni, hogy ellenfelünk is a legjobbak közé tartozik és komoly esélyekkel indulhat jövőre, hazai közönség előtt az olimpián. A legfontosabb, hogy megnyugodjunk és felkészüljünk a szombati fináléra."

A fináléban magyarország ellenfele Olaszország lesz, miután az itáliai együttes 6-5-re verte Szerbia-Montenegró legjobbjait.