Vágólapra másolva!
24-22-es győzelmet aratott a magyar női juniorkézilabda-válogatott a Macedóniában zajló világbajnokságon Korea ellen, így az utolsó középdöntő-találkozótól függetlenül bejutott a pénteki elődöntőbe.

Női junior-világbajnokság, 6. forduló
Magyarország - Korea 24-22 (15-13)
Ohrid, 300 néző
vezette: Kamisevski, Nikolovski (macedón)
gól: Bulath 7, Szűcs 7, Szabó V. 6, Juhász 2, Kári-Horváth 1, Mörtel 1, illetve Jung 7, Song 5, Han 3, Baek 3, Jun 2, Jo 2.

Továbbra is százszázalékosan szerepel a magyar női juniorkézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon. Kovács László tanítványai a középdöntőben Dánia után Korea legjobbjait is legyőzték, s a 24-22-es siker azt jelenti, a válogatott elsőként jutott a pénteki elődöntőbe.

A vezetést a magyar csapat Kári-Horváth találatával szerezte meg, erre két koreai gól jött válaszul, de szerencsére ekkor vezetett utoljára a távol-keleti együttes. Az első félidőben végig két góllal vezettek Szűcsék, a félidőt 15-13-as előnnyel zárták. A 40. percben már 19-16-ra is vezettek fiataljaink, ám a hajrára 21-21-nél ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző. Szerencsére az utolsó tíz percben a két ideges csapat közül Korea hibázott többet, s Magyarország a hét-hétgólos Bulath Anita és Szűcs Gabriella vezetésével, és Petróczi Viktória bravúros védéseivel eldöntötte a találkozót.

Kovács László szövetségi kapitány: "Lehetőségünk adódott egy olyanfajta stílus ellen kézilabdáznunk, amilyennel eddig még nem találkoztunk. Korea mind támadásban, mind védekezésben agresszívan játszott, ez okozta játékosaim idegességét. Góljainkat improvizációs képességünknek köszönhetjük, mert mást nem tudtunk játszani ellenfelünkkel szemben."