Vágólapra másolva!
Hétgólos vereséget szenvedett a magyar női juniorkézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságon, ám az Oroszország elleni 32-25-ös zakó ellenére csoportmásodikként jutott az elődöntőbe. Mörtelék pénteki ellenfele Horvátország lesz.

Női junior-világbajnokság, 7. forduló
Oroszország - Magyarország 32-25
vezette: Maric, Gardinovacki (szerb-montenegróiak)
A magyar csapat gólszerzői: Kamper O. 5, Jenőfi 4, Orosz 4, Kári-Horváth 3, Szűcs 3, Szabó V. 3, Bódi 2, Simon 1.

Az orosz női juniorkézilabda-válogatott szerezte meg az első helyet középdöntő-csoportjában, miután a "helyosztó" találkozón 32-25-re legyőzte Magyarország együttesét.

A találkozót végig a címvédő irányította, igaz, a magyar kapitány, Kovács László pihentette legjobbjait. Nem véletlen, hogy kollégája, Levon Akopjan elégedetlenségének is helyt adott a találkozót követően. "Azt hittem, én vagyok a legravaszabb, de a magyar edzőkolléga is bizonyította, ő is trükkös. Ellenfelünk nem a legjobb összeállításában játszott, hiszen harmadik csapatukkal álltak ki ellenünk. De mindenki maga választja meg a taktikáját" - nyilatkozta az orosz edző.

A találkozó legeredményesebbje Kamper Olívia és Emiliya Turey lett 5-5 találattal. A csütörtöki szünnapot követően pénteken 18.30-kor lép pályára ismét a magyar válogatott, az elődöntőbeli ellenfél Horvátország lesz.

További eredmények:
Dánia - Románia 34-23
Németország - Korea 28-21

A csoport végeredménye:
1. Oroszország 10 pont, 2. Magyarország 8, 3. Németország 5, 4. Dánia 3, 5. Korea 3, 6. Románia 1.

Az I. csoport eredményei:
Horvátország - Norvégia 36-35
Svédország - Csehország 33-22
Portugália - Macedónia 32-31

Az elődöntők párosítása (augusztus 15., Ohrid)
18.30: Magyarország - Horvátország
21.00: Oroszország - Norvégia