Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egyetemi kosárlabda-bajnokságából érkezhet a Falco KC új centere. A szombathelyi együttes kiszemeltje Eugene Dabney, a Kentucky Wesleyan 24 éves 210 centis játékosa.

A nyugat.hu információi szerint a Falco KC férfikosárlabda-csapatának vezetői augusztus végére amerikai próbajátékost várnak a vasi megyeszékhelyre. A sárga-feketék jelöltje a 24 éves 210 centis amerikai Eugene Dabney, aki jelenleg az amerikai egyetemi bajnokság második ligájában a Kentucky Wesleyan együttesében szerepel. A kosaras korábban megfordult a Rutgers Scarlet Knights csapatában, átlaga mérkőzésenként 6-7 pont körül mozgott.

A csapat szeptember 5-7-e között a hagyományos Falco-kupán vesz részt, ellenfele az Oberwart, a Dombóvár és a ZTE lesz. Egy héttel később Sopronban a Krasznai-kupán indul Váradi Attila csapata, itt a Soproni Ászok-SMAFC, a Marc-Körmend és az Oberwaltersdorf lesznek a riválisok. Szeptember 18-21-én tartják a 34. Göcsej-kupát Zalaegerszegen, ahol a Falco KC Szombathely mellett érdekelt az Újvidék, a Körmend, a ZTE, a Dombóvár, a Paks és a Kaposvár együttese, s a zalai szervezők keresnek még egy külföldi résztvevőt.