Vágólapra másolva!
Nincs komolyabb baj, így várhatóan részt vehet a két hét múlva kezdődő férfikosárlabda-Eb-n Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks NBA-csapatának német légiósa. Nowitzki a braunschweigi felkészülési torna döntőjében szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést, ám a vizsgálatok nem támasztották alá a gyanút, így Nowitzki szerdán ismét csatlakozhat a kerethez.

Komolyabbnak hitték a bajt a német férfikosárlabda-válogatott vezetői, amikor a braunschweigi felkészülési torna fináléjában megsérült Dirk Nowitzki. A Dallas Mavericksben szereplő erőcsatár a 13. percben ütközött a francia Florent Pietrusszal, s bokáját fájlalva hagyta el a pályát, s azonnal kórházba is szállították, ám szerencsére kiderült, nincs komolyabb baja.

A Mavericks szóvivője, Sarah Melton már vasárnap tudatta, Nowitzki balbokája mindössze enyhe rándulást szenvedett, a kórházban elvégzett MRI-vizsgálatok nem mutattak ki csont-vagy szalagsérülést. A német klasszis várhatóan kétnapos pihenőre kényszerül, s szerdán ismét csatlakozhat társaihoz. A felkészülési tornát egyébként Franciaország nyerte, miután a döntőben legyőzte a német csapatot.

Szuperkupa, döntő:
Franciaország - Németország 76-68 (18-21, 18-11, 16-23, 24-13)
Braunschweig, 6500 néző
pontszerzők: Parker 18, Abdul-Wahad 16, Moiso 10, Sonko 9, Digbeu 6, Piétrus 6, Foirest 4, Dioumassi 4, Julian 3, illetve Okulaja 17, Demirel 11, Femerling 9, Pesic 8, Arigbabu 7, Lütcke 5, Garris 5, Nowitzki 4, Roller 2.

a 3. helyért:
Horvátország - Svédország 84-69.

Nowitzki játszik az Eb-n/sport/csapat/kosarlabda/20030624friss.html?pIdx=4