Vágólapra másolva!
Szerződése még egy évre a Debrecen nőikézilabda-csapatához köti Szűcs Gabriellát, a válogatott átlövő azonban rengeteg kérő közül válogathat. A junior világbajnokságon ezüstérmet szerző játékos a hírek szerint a napokban Szkopjéba utazik, s lehet, meg is egyezik a két évvel korábbi BL-győztes Kometallal.

Nem múlt el nyomtalanul a helyi nőikézilabda-bajnok Kometal Szkopje életében a Macedóniában rendezett junior világbajnokság. A két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-győztes együttes nemcsak megfelelő környezetben kezdhette meg a felkészülést, de a vezetők végigjárták a világbajnoki összecsapásokat, s kiszemeltek jó néhány játékost is.

Borók folytatja?
Forrás: MTIA Hajdú-bihari Napló információi szerint lehetséges, hogy Debrecenben folytatja pályafutását Borók Rita. A Dunaferrtől tavaly búcsúzó és a visszavonulás gondolatával foglalkozó átlövő látogatja az edzéseket. A kiváló átlövő annyit vállalt, hogy mindenféle kötelezettség nélkül két héten át a piros-fehérekkel edz, s majd utána eldönti, van-e kedve egyáltalán kézilabdázni. Balogh Zoltán nagyon örülne, ha Borók a folytatás mellett döntene, ám mint elmondta: a Lokinál a nyáron összeállt egy csapat, amely Rita nélkül is el kell, hogy érje céljait.


A csapat szerződtetett egy ukrán irányítót Julia Partenko személyében, míg komoly reményeket fűz ahhoz, hogy leigazolja a DVSC-Valdor kitűnőségét, Szűcs Gabriellát. (Ami a távozókat illeti: a legfrissebb hír, hogy Adrijana Budimir 70 ezer euróért a Podravka játékosa lett.)

Macedóniai értesüléseink szerint a Kometal több magyar játékost is kiszemelt a világbajnokság alatt, de a legtovább Szűcs esetében jutottak. A fiatal átlövő a sportnapilapnak nyilatkozva napokkal korábban azt mondta, megtisztelő számára az invitálás, ám egyelőre a Lokiban szeretne kézilabdázni.

Ennek ellentmond az a tény, hogy a szkopjei vezetők a napokban a macedón fővárosba várják a játékost és szüleit.

Pincési László