Vágólapra másolva!
A férfi kézilabdázók 8. alkalommal kiírt Pireneusok Ligája fináléjában, az EHF-kupa győztes spanyol Barcelona 36-26-ra verte a Bajnokok Ligája-címvédő francia Montpellier-t. A katalánok magyar légiósa, Nagy László kétszer volt eredményes.

Pireneusok Ligája, döntő:
Barcelona (spanyol) - Montpellier (francia) 36-26 (16-13)
Barcelona, 1800 néző
vezette: Monge, García Villaraco (spanyol)
gól: Iker Romero (6/1), Masip 5/3, Skrbic 5, Franzen 4, Hagen 3, Carvajal 3, Jerome Fernndez 3/1, Nagy L. 2, O'Callaghan 2, Hernandez 1, Solberg 1, Csepkin 1, illetve Zuzo 6, Anquetil 5/2, Bosquet 4, Junillon 4, Puigsegur 4, Karabatic 2, Bojinovic 1.

Az EHF-kupa győztes spanyol és a BL-nyertes francia gárda összecsapása csak az első félidőben volt szoros, bár a spanyol együttes akkor is nagy fölényben játszott, ám a harminc perc során Thierry Omeyer kapus 12 lövést is védett.

A szünet után Nagy, Masip, illetve O'Callaghan vezérletével a Barca hét perc alatt 21-14-re elhúzott, Barrufet kapus brillírozott. A helyzeten ugyan kicsit javított a Montpellier, legeredményesebb játékosa, Semir Zuzo beállós pozícióból többször is eredményes volt, így a 42. percre ismét háromra csökkent a különbség. (22-19).

Ezzel el is lőtte puskaporát a BL-győztes, Iker Romero igazi karmesterként dirigálta a hazaiakat, akik végül megérdemelten 33-26-ra nyertek. Nagy László két góllal vette ki a részét a sikerből.