Vágólapra másolva!
Az első fordulóból októberre elhalasztott mérkőzése miatt a második körben mutatkozott be a HC Leipzig nőikézilabda-csapata a Bundesliga 2003/2004-es szezonjában. A megerősödött együttes a korábban jó nevűnek számító TV Lützellinden (Őri Adrienn csapata) otthonában lépett pályára, s 31-22-es sikert aratott.

német nőikézilabda-bajnokság, 2. forduló
TV Lützellinden - HC Leipzig 22-31 (13-13)
Giessen, 1200 néző
vezette: Eherls, Schnare
gól: Mitrovic 5, Demoniere 4, Ritskiavitchius 4, Lamein 4, J. Jensen 3, Munoz Gregorio 1, Őri 1/1, illetve Jurack 9/4, Radzeviciute 8/1, Wörz 4, Danilovic 4, Sörlie-Lybekk 3, Geheb 1, Vlckova 1, Ulbricht 1.

Magabiztos győzelemmel kezdte a bajnoki esztendőt a HC Leipzig nőikézilabda-együttese. A lipcsei klub a nyáron nagyon megerősödött, komoly terveket dédelget, s úgy tűnik, nem is elvetemült ötlet, amiben a klubvezetők bíznak: megnyerni a bajnokságot.

A nyáron átalakult az együttes annyiban, hogy a német válogatott játékosok, Wörz, Pietzsch, Radzeviciute, a norvég Sörlie és a szlovák Vlckova mellé két extraklasszis is érkezett a Dániából hazatérő többszörös gólkirály átlövő Grit Jurack és a Lützellindentől elcsábított szerb származású, de német válogatottsággal kacérkodó Milica Danilovic személyében.

Norvég edző Svájcban
Norvég másodedzővel erősí- tett a svájci nőikézilabda-válogatott. Eskil Andreassen korábban már dolgozott helvét együttesnél, de megfordult többek között a hazai Tertnes együttesénél is. Conrad von der Crone szövetségi kapitány együttese egyébként a 2004-es Eb-selejtezőre készül, a novemberi, bulgáriai kvalifikáción a házigazda mellett Azerbajdzsán és Görögország lesz az ellenfél.
a sikeres, ezüstéremmel záruló 2001-es, hazai junior világbajnokság


A találkozón félideig még tartotta is magát a Lützellinden, ám a második játékrészben, 24-22-es vendégvezetésnél teljesen leblokkolt az együttes, s mivel az utolsó 12 percben képtelen volt gólt szerezni, a Lipcse megérdemelten győzött 31-22-re. A találkozó legeredményesebb játékosa a kilencgólos Jurack és a nyolcgólos Radzeviciute volt, Őri egy gólt dobott - büntetőből.

Pincési László