Vágólapra másolva!
A GAS Anagenniszi Artasz nőikézilabda-csapata lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező második körében, miután a görög együttes túljutott holland riválisán. A férfiaknál a Fotex csoportjához a bosnyák Boszna Szarajevo csatlakozott, a Pick-Szeged négyesébe pedig a görög Filipposz Veriasz került.

női Bajnokok Ligája, selejtező, 1. mérkőzés
Zeeman Vastgoed SEW (holland) - GAS Anagenniszi Artasz (görög) 24-23 (11-13)
Wognum, 500 néző
vezette: Liachovicius, Paskevicius (litván)
legjobb dobók: Hofstätter 10, Schouten 4, illetve Parckova 6, Skara 6

Nem sikerült a bravúr a holland Zeeman Vastgoed SEW nőikézilabda-csapatának, amely a görögországi ötgólos vereséget követőn hazai környezetben mindössze 24-23-ra tudott nyerni a GAS Anagenniszi Artasz ellen, így kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A holland együttes az EHF-kupa 2. fordulójában a portugál CS Madeira ellen folytathatja.

A holland Noordhollands Dagblad című napilap az eredményt önmagában nagyszerűnek tartja, indoklásában megemlíti, amíg a görög együttes heti 16 órás edzéssel készül, addig az amatőr helyi gárda mindössze hat órát tréningezik összesen. Márpedig ehhez képest az is siker, hogy két mérkőzés egyikét sikerült megnyerni.

Az első félidőben nagyon összeszedetten, jól kézilabdázott a hazai gárda, ám 11-9-es vezetés után nem tudott túllépni a holtponton, így ahelyett, hogy meglépett volna, a sok hibának köszönhetően a görögök zsinórban négy gólt szerezve megfordították az állást. "A második félidőben már éreztük, nagyon nehéz dolgunk lesz, de nyerni akartunk" - nyilatkozta a hazaiak legjobbja, Edwina Hofstätter, aki tíz gólt szerzett.

A görög együttes ezzel bejutott a Bajnokok Ligája második selejtező körébe, ahol ellenfele a Ferencváros lesz.

A férfiak Bajnokok Ligája selejtezőjében a Boszna Szarajevo csatlakozik a G csoporthoz, riválisa a Fotex-Veszprém, a dán Skjern és a lengyel Kielce lesz. A bosnyák gárda a selejtező első mérkőzésén 29-21-re nyert a holland Fiqas Aalsmeer otthonában, s bár a visszavágón kikapott 36-35-re, simán jutott tovább.

Az E csoportba a Pick-Szeged, a norvég Sandefjord, illetve a horvát RK Zagreb társaságába a görög Filipposz Veriasz (Doros Ákos és Éles József együttese) került, miután a két, litvániai mérkőzés alapján jobbnak bizonyult a HC Granitas Kaunasnál.

eredmények, női BL-selejtezők
Trier (német) - Madeira Andebol SAD (portugál) 27-25
A találkozó legeredményesebb játékosa, a kilencgólos Pásztor Zsófia (Madeira) volt.
tj.: a Trier kettős győzelemmel

Rapid Bucuresti (román) - Iuventa Michalovce (szlovák) 30-25
tj.:
a Rapid 60-55-tel

férfi BL-selejtezők:
RK Bosna Sarajevo (bosnyák) - Fiqas Aalsmeer (holland) 35-36
tj.:
a Bosna 64-57-tel

Arkatron Minszk (fehérorosz) - Alpla HC Hard (osztrák) 26-26
tj.:
az Alpla HC Hard 61-43-mal

CD de S. Bernardo-Aveiro (portugál) - Haukar Hafnarfjördur (izlandi) 24-20
tj.:
a Hafnarfjördur 57-47-tel

MSK Povazská Bystrica (szlovák) - Handballclub Tongeren (belga) 35-21
tj.:
a Povazská Bystrica 61-46-tal

HC Granitas Kaunas (litván) - Filipposz Veriasz (görög) 26-33 és 20-25
tj.:
a Veriasz kettős győzelemmel.