Vágólapra másolva!
A jövő januári Európa-bajnoki és nyári olimpiai felkészülés jegyében egy hétig együtt edzőtáborozik a német és a szerb-montenegrói férfikézilabda-válogatott. A keddi, hamburgi találkozón a házigazda együttes 28-22-re nyert.

felkészülési férfikézilabda-mérkőzés
Németország - Szerbia-Montenegró 28-22 (17-12)
Hamburg, 3500 néző
vezette: Plesa, Carligeanu (románok)
gól: Schwarzer 5, Kehrmann 5, Hens 4, Baur 4/3, Stephan 3/1, Dragunski 2, Kretzschmar 2/1, Schöne 1, Wagner 1, Zeitz 1, illetve Matovic 4, Sudzum 4, Rajnovic 3, Rakcevic 2, Andelkovic 2, Pavlovic 2, Milosavljevic 2, Maksic 1, Lapcevic 1, Djordevic 1.

Az olimpiai felkészülés jegyében kezdte meg a munkát a német férfikézilabda-válogatott, amely első felkészülési mérkőzésén Szerbia-Montenegró legjobbjaival csapott össze. A hamburgi ColorLine-Arenában rendezett találkozón a hazaiak 13 világbajnoki ezüstérmessel készülhettek, a teljes keretből csak a sérült klasszis Frank von Behren (VfL Gummersbach) hiányzott.

Nem lehetett persze teljes a szerb gárda sem, elég csak a magyarországi légiósokat említeni: a Fotex-Veszprém Nikolicot és Sterbiket, a Pick-Szeged Eklemovicot nem engedte el a találkozóra.

"Ellenfelünknek csak a neve változott meg, ettől még a világ öt-hat legjobb csapata között van, ezért kellőképpen tiszteljük is őket" - nyilatkozta a találkozó előtt Heiner Brand, német szövetségi kapitány. Szerbia - még Jugoszlávia néven - a portugáliai vébén is megmérkőzött a germánokkal, az akkor 31-31-es döntetlennel a németek jutottak a legjobb négy közé.

A mostani összecsapás nem okozott ennyi izgalmat, a Brand-csapat 17-12-es félidő után 28-22-re nyert. A 3500 néző örömmel konstatálhatta, hogy a találkozó két legeredményesebb játékosa is a hazaiak közül került ki, Christian Schwarzer és Florian Kehrmann egyaránt öt találatig jutott; a szerbektől Vladimir Matovic és Dragan Sudzun 4-4 góllal zárt.

A német együttes legközelebbi komoly erőfelmérője a Riesában és Lipcsében rendezendő Szuperkupa lesz, erre október 29-e és november 2-a között kerül sor.

A német válogatott kerete
kapusok: Henning Fritz (Kiel), Christian Ramota (Lemgo), Carsten Lichtlein (Grosswallstadt)
mezőnyjátékosok: Markus Baur, Christian Schwarzer, Florian Kehrmann, Daniel Stephan (mind Lemgo), Klaus-Dieter Petersen, Christian Zeitz, Adrian Wagner (mind Kiel), Stefan Kretzschmar, Christian Schöne (mindkettő Magdeburg), Mark Dragunski, Frank von Behren (mindkettő Gummersbach), Pascal Hens (Hamburg), Jan-Olaf Immel (Wallau-Massenheim), Holger Glandorf (Nordhorn)

a szerb-montenegrói keret
kapusok: Dejan Peric (Pivovarna Lasko), Dane Sijan (IF Guif Eskilstuna)
mezőnyjátékosok: Nenad Maksic (Prevent), Marko Curuvija (Ademar Leon), Zikica Milosavljevic (Pivovarna Lasko), Dragan Sudzum(Partizan), Vladimir Matovic (Prule), Mladen Rakcevic (Lovcen Osiguranje), Vladimir Mandic, Borko Djordjevic (mindkettő Partizan), Danijel Andjelkovic (Sävehof), Ljubomir Pavlovic (Nodhorn), Nebojsa Golic (Veclar), Vladimir Petric (Hamburg), Ivan Lapcevic (Gummersbach), Branko Kokir (SG Willstätt).

Pincési László