Vágólapra másolva!
Megtartotta szezonnyitó bemutatkozó, sajtótájékoztatóját az Albacomp férfikosárlabda-együttese. A csapat célja idén nem kisebb, mint a bajnoki aranyérem elhódítása.

Székesfehérvárott megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a nyári holtszezonban alaposan átalakult Albacomp férfikosárlabda-együttese. A fehérvári klub két kulcsjátékosa is visszavonult, a válogatott bedobó Halm Rolland, marketing-menedzserként tevékenykedik tovább, míg az irányító Matus Gábor az új szezonban a háromszoros bajnokcsapat másodedzőjeként dolgozik.

A FehérvárSport információi szerint Nagy Gábor, az egyesület elnöke elmondta, egyértelműen a bajnoki cím elhódítását várják a nyáron alaposan kicserélődött, megerősített játékos állományú gárdától.

Nagy mozgás volt a csapaton belül, hiszen négy új játékos érkezett. Jermaine Spivey a Dombóvár, Fodor Gergely a Paks, Nyilas István a Szeged csapatából, míg Tory Walker az USA-ból érkezett a kék-fehérekhez. Az utánpótlás csapatból Dávid Gergely, Wittmann Krisztián és Soós Gábor került az első csapat keretéhez.

Farkas Sándor vezetőedző, aki nyáron két éves szerződést írt alá elmondta, hogy jól sikerült a csapat felkészülése, bár az utóbbi napokban Spivey és Bencze sérülése akadályozta a folyamatos munkát..

A hét végén (szeptember 26-29.) az Alba Regia Sportcentrumban negyedik alkalommal rendezik meg az LG-kupát, amelyen a Paksi Atomerőmű SE, a szlovén Geoplin Slovan Ljubljana és a Németh Istvánnal megerősített szerb Vojvodina együtteseit látják vendégül a fehérváriak.

A 2003/2004-es bajnokság első találkozóján, október 4-én a Nyíregyháza csapatát fogadja hazai környezetben az Albacomp.

az LG Kupa programja
szeptember 26. péntek:
15.15 Vojvodina - Atomerőmű SE
17.00 megnyitó
17.30 Albacomp - Ljubljana

szeptember 27. szombat:
16.00 Atomerőmű SE - Ljubljana
18.00 Albacomp - Vojvodina

szeptember 28. vasárnap:
12.45 Vojvodina - Ljubljana
14.50 Albacomp - Atomerőmű SE (Duna TV)
16.20 eredményhirdetés