Vágólapra másolva!
A mostani idényben még a türelmen van a hangsúly, a jövő évi előirányzat már nem lehet más, mint a döntő, a harmadik évben pedig a bajnokság megnyerése a cél a Ferencváros férfivízilabda-csapatánál, amely a hét végén rajtoló 2003/2004-es szezonnak Jégcsillag-FTC néven, az olimpiai bajnok Csapó Gábor szakmai irányításával vág neki.

A névadás alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Misky Tamás szakosztályelnök arra is kitért, hogy - bár junior és ifi válogatottakat szerződtettek, így a jövő csapata alakul a Népligetben - a nemzetközi megméretésben, a LEN-kupában már a mostani idényben legalább a négy közé, de ha lehet a döntőbe szeretnének jutni. Az elképzelések sorában említették, hogy a Fradi-póló megszületésének 100. évfordulóján, 2004-ben meg kívánják rendezni a Ferencváros-Világválogatott összecsapást.

Csapó Gábor elmondta, most a legfontosabb a csapatépítés, egységes, ütőképes együttes összekovácsolása. A két élgárdát, a Vasast és a Honvédet pillanatnyilag nem lehet megközelíteni, de a harmadik helyért nagy küzdelmet és FTC sikert remél. A fő vetélytársnak, s erről már Székely Bulcsú, a zöld-fehérek olimpiai bajnok pólósa beszélt, a BVSC-t tartják, de az Újpest, az Eger és a Szeged is okozhat meglepetést. A csapatkapitány még annyit tett hozzá, hogy a Fradinál jó csapat alakul, s visszatért a családias légkör, ami régen a szakosztályt jellemezte.

Szöllősi Tamás, a névadó Jégcsillag Kft. ügyvezető-tulajdonosa szólt arról a kezdeményezésükről is, amelynek célja minél több gyereket megnyerni a vízilabdának, s persze a Ferencvárosnak. Tárgyalni kívánnak a sportminisztériummal és a kerületi önkormányzatokkal is annak érdekében, hogy a Jégcsillag-FTC-nek a Komjádi-uszodában az öt élcsapattal játszandó hazai bajnoki meccseire ingyen jussanak be a gyerekek, akiket a mérkőzések nagyszünetében meg is ajándékoznának. A cél, hogy teltházas találkozókat vívjanak, és az ötlet népszerűsítése, a sikeres megvalósítás érdekében maguk a ferencvárosi pólósok viszik el az iskolákba az ingyenjegyeket.