Vágólapra másolva!
Egy nap alatt négy pontot is szerzett a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-együttese. Görbiczék előbb a versenybizottság előtt "védték meg" a Dunaújvárosban szerzett két pontot, majd a Vasas otthonában nagyon nagy csatában nyertek 25-22-re.

Nőikézilabda-bajnokság, 5. forduló
Vasas - Győri Graboplast ETO 22-25 (10-14)
Fáy utca, 600 néző
vezette: Németh, Hotváth
gól: Csernova 5, Horova 5/2, Őri A. 5/2, Szélesi 3, Radics 1, Böde 1, Blaskovits 1, Balogh 1, illetve Mörtel 6/2, Görbicz 6/1, Vérten 4, Dokic 3, Bódi 2, Mehlmann 2, Juhász 2
hetes: 5/4, illetve 5/2
kiállítás: 10, illetve 4 perc

Nem áldhatta a sorsolásból adódó szerencséjét a Vasas nőikézilabda-együttese, amely a 2003-2004-es bajnokság ötödik fordulójában már harmadik rangadóját vívhatta olyan együttesek ellen, amelyek a tavalyi szezonban az élmezőnyben zártak. Ám amíg a Ferencváros a nyitófordulóban alaposan elagyabugyálta a piros-kékeket, a Cornexi meglepetésre kikapott a Fáy utcában. Az ötödik fordulóban pedig érkezett a Győr, amely eddig három találkozóját megnyerte, a Hypo ellenit csak azért nem, mert azt másik, októberi időpontra halasztották.

Aki látta az első mérkőzéseken ügyetlenkedő angyalföldieket, igencsak meglepődhetett a pénteki játék láttán. Egyrészt azért, mert a csapatban feltűnt egy ismerős arc, Őri Adrienné, aki két hete még a német Bundesligában, a Lützellinden színeiben vívott rangadót, azonban közebn hazatért, s a Vasashoz szerződött.

A másik meglepetés az angyalföldiek összeszedett játéka volt, erről tanúskodott maga a mérkőzés. Góliszonnyal kezdett mindkét együttes, a hazaiak mindössze egy gyenge lövéssel veszélyeztettek, a másik oldalon viszont előbb Görbicz és Vérten hibázott, majd Mehlmann vágta kapufára a megítélt büntetőt.

Az első gólig öt percet kellett várni, ekkor a Győr fiatal jobbszélsője, Bódi talált Farkas Andrea kapujába, a hazai szurkolók a hetedik percben Csernova találatának öülhettek először. A vendégek agresszív, sokmozgásos védekezésével nem igazán boldogultak Köstner Vilmos tanítványai, a 12. percben már 6-1-re is vezetett az ETO.

Aztán egy kis rövidzárlat következtében, no meg Szélesi villámgyorsan szerzett két góljával a Vasas még feljött 7-6-ra, s amikor Sirina földre teperte Horovát, s kiállították, az emberelőnybe kerülő angyalföldiek nagyon közel álltak az egyenlítéshez. A legközelebb a 25. percben, amikor 9-10-es hátránynál Horova lőhetett hetest, de hibázott. Róth Kálmán, a Győr edzője gyorsan időt is kért, rendezte a sorokat, s a remekül játszó Vérten vezérletével a szünetet négygólos előnnyel zárta a vendégegyüttes (10-14).

A második félidő elején ismét ötre nőtt a különbség, de a helyenként durván játszó (de inkább maradjunk a határozottan kifejezésnél) Vasas még hátrányból is képes volt a gólszerzésre, sőt a 45. percben Horova pazar ejtésével 19-19-re ki is egyenlített. Két perccel később az alapvtően jól bíráskodó játékvezető-kettős hatalmasat hibázott: a kiugró Vértent csúnyán lerántó Őri ellen még csak szabaddobást sem ítélt a két sípmester: A győri játékos viszont megsérült, hosszasan ápolták a pályán belül, majd az alapvonal mellett, s már nem is tudott pályára lépni a mérkőzés hátralévő részében.

A hajrára az addig csak a mezőnymunkából részesedő Görbicz klasszis módon vállára vette a csapatot, lőtt két akció- és egy büntetőgólt, , s dobatott kettőt Dokiccal is, így végül a Győr megérdemelten győzött 25-22-re. A Vasast dicséret illeti, a Cornexi, valamint a Győr elleni összecsapást látva már érthető, miért várja ezt a gárdát a középmezőnybe a klubvezetés.

További eredmény:
Dunaferr SE - Bp. Kőbányai Spartacus 37-20 (16-13)

A férfi NB I pénteki mérkőzésein:
Dunaferr SE - Százhalombatta 23-21 (13-8)
Diacell Pécsi KK - Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév 26-41 (13-21)
Tatabánya Carbonex KC - Nyíregyháza AB-VILL KC 26-21 (12-15)