Vágólapra másolva!
A Hypo Niederösterreich sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a női kézilabda NB I-ben: az osztrákok kedden a vendég Győrrel szemben maradtak alul öt góllal.

eredmény:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Győri Graboplast ETO KC 27-32 (15-17)
Südstatdt, Bundessport, 400 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Rotis 8/3, De Oliveire 4, Budecevic 3, Sinkarenko 3, Vijunaite 3, Dronic 2, Horacek 2, Bankova 1, Engel 1, illetve Görbicz 9/8, Dokic 6, Mehlmann 6, Kovacicova 4, Mörtel 4, Jókai 1, Varga 1, Sirina 1

Át kell értékelnie a Hypo Niederösterreichnek a magyar női kézilabda NB I-beli szereplését. Erről nyilatkozott Gunnar Prokop menedzser az APA osztrák hírügynökségnek, miután csapata kedd este 32-27-re kikapott a vendég Győri Graboplast ETO KC-tól, és így sorozatban negyedszer szenvedett vereséget.

Prokop hangsúlyozta, számukra örömteli, hogy az erős magyar bajnokságban szerepelhetnek, viszont a kudarcok miatt módosítani kell a célkitűzést. Ezen túl a rangadókon a legerősebb összeállításban lépnek pályára, a többi találkozón viszont a fiatalok és az utánpótláskorúak kapnak bizonyítási lehetőséget.

Hőgyétől megváltak
Fegyelmi okok miatt megvált beállósától, Hőgye Pétertől a Szigetvár élvonalbeli férfikézilabda-csapata. A játékos a szombati, Békés elleni találkozót követően Mike Ferenc szakosztályvezetővel szólalkozott össze. A klub egyébként fontolgatja, megóvja a bajnokit, mert a videofelvételek tanúsága szerint az egyik békési játékos egy kétperces bün- tetésből mindössze egy perc hat másodpercet töltött le.



A vehemens természetéről és kirohanásairól híres Prokop visszatért a Dunaferr elleni október elsejei hazai, 29-21-es vereségre is, amikor részrehajlással vádolta meg a bírókat, de a magyar-osztrák közös játékvezetői bizottság nem adott igazat neki. "Megkaptuk a jelentést, de nem kértek bocsánatot. Így részünkről nincs lezárva az ügy" - tette hozzá a menedzser.

A südstadti gárda korábban Esztergomban, majd otthon a Dunaferrtől, legutóbb pedig Hódmezővásárhelyen kapott ki.

(MTI)