Vágólapra másolva!
Csoportjának legnehezebb ellenfelénél, Oroszországban kezdi meg szerdán, illetve csütörtökön a nőikosárlabda-Euroliga 2003/2004-es idényét a "szokásos" két magyar csapat, az Euroleasing-Orsi Sopron (korábban GYSEV) és a MiZo-Pécsi VSK.

A nyitónapon a tavaszi negyeddöntőben a Brno ellen elvérző soproniak a címvédő Jekatyerinburghoz látogatnak. A múlt heti klub-világbajnokságon bronzérmes uráliaknál a tulajdonos Sabtaj Kalmanovics alaposan "bevásárolt": az Európa-bajnok hazai klasszisok (Baranova, Oszipova, Arhipova) mellett a WNBA tengerentúli All Star-válogatottjai játszanak (Milton, Griffith), igencsak valószínűsítve a trófea újbóli megszerzését.

"Érdekes meccs lesz, elsősorban tanulni utazunk Európa szélére. Vérmes reményeink ezúttal aligha lehetnek. A csapatból mindenki egészséges, csupán Horváth Zsuzsa küszködik kisebb deréksérüléssel" - mondta Török Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója.

A legutóbb szintén a negyeddöntőben búcsúzó pécsiek másnap az Európa Kupa-győztes Szamara otthonában lépnek pályára, amely hazai pályán diadalmaskodott a WNBA-csapat felett a klub-vb vasárnapi döntőjében. A Szamara talán még a Jekatyerinburgnál is erősebb, hiszen itt pattogtat az Európa-bajnok Sztyepanova és Korsztin, továbbá a Brnóból érkezett csillag, a cseh Vodickova.

Amerikai erősítés Gdyniában
Amerikai játékossal erősített a Lotos VBW Gdynia csapata, amely a MiZo-Pécsi VSK első hazai ellenfele lesz jövő csütörtökön. A lengyel bajnok szerződtette Elaine Powellt, a tengerentúli profi ligában (WNBA) győztes Detroit Shock bedobóját. A 28 éves, 175 centis kitűnőség az idei WNBA-szezonban 33 mérkőzésen átlagosan 8 pontot dobott és 3,2 lepattanót szerzett. A Gdyniának így Chasity Melvin és Katie Smith mellett már három amerikai légiósa van.


A jekatyerinburgi mérkőzés - amelyet élőben közvetít a Sport1 - magyar idő szerint 15, a szamarai 16 órakor kezdődik.

A csoportmeccsek után az első 4-4 csapat március 2-án, 5-én és 10-én két győzelemig tartó keresztbejátszással dönti el, hogy melyikük jut az áprilisi négyes döntőbe. A tavaly bevezetett gyakorlatnak megfelelően csak közvetlenül a Final Four előtt derül majd ki, hogy a négy érdekelt közül melyik klub adhat otthont a zárótornának.

A csoport:
Euroleasing-Orsi Sopron, Bourges és Aix-en-Provence (francia), Chieti (olasz), USK Praha (cseh), Barcelona (spanyol), Ruzomberok (szlovák), Jekatyerinburg (orosz)

B csoport:
MiZo-Pécsi VSK, Valenciennes (francia), Vilnius (litván), Parma (olasz), Brno (cseh), Valencia (spanyol), Gdynia (lengyel), Szamara (orosz).