Vágólapra másolva!
E hétvégén nemzetközi megméretés vár több európai férfipóló-csapatra is, jelesül arra a 32-re, amely a kontinentális szövetség nevét viselő sorozatban, a LEN-kupában érdekelt. Köztük van a selejtezőkben nem érintett két magyar gárda, a Jégcsillag-FTC és a Szeged-Beton VE is, előbbi a spanyolországi, F betűjelű négyesben érdekelt, utóbbi a D csoportban, hazai medencében fogadhatja három hozzásorsolt riválisát.

A Ferencvárosnak Mataróban kell kiharcolnia a továbbjutást, vagyis megszereznie a legjobb tizenhat közé kerülést biztosító első két hely valamelyikét. Ebben a bukaresti Rapid, a török Isztambul és a házigazda spanyol együttes igyekszik majd meggátolni, remélhetőleg kevés sikerrel.

"Egyértelműen a továbbjutás a cél, s lehetőleg elsőként" - jelentette ki a szerdai elutazás előtt Wiesner Tamás, a zöld-fehérek szakosztály-igazgatója. "A románokat láttuk Budapesten, a Szőnyi úti Euroliga-selejtezőben, legyőzésük nem jelenthet megoldhatatlan feladatot, a törököké még kevésbé, a spanyolok azonban mindig nehéz ellenfelek, s ez most sem lesz másként. A mataróiaknál játszik a mi egykori centerünk, a Fradival bajnokságot, kupagyőzelmet és KEK-elsőséget is ünnepelt Matajsz Márk."

A Jégcsillag-FTC mérkőzésrendje:
október 24., péntek, 16:00 óra: Rapid Bucuresti (román)
október 25., szombat, 17:30: Heybeliada Istanbul (török)
október 26., vasárnap, 12:30: CN Mataro (spanyol)

A Szeged a vendéglátó szerepért folyó "előversenyt" megnyerte, a lényeg azonban csak most következik számára: honi vizeken illendő volna bejutnia a magyar együttesnek a LEN-kupa következő körébe. Ehhez a nem könnyű, de nem is verhetetlen rivális kategóriájába tartozó görög, holland és német csapat közül legalább kettőt kell megelőznie.

A Szeged-Beton VE meccsprogramja:
október 24., péntek, 18:45 óra: Polar Bears (holland)
október 25., szombat, 17:00: NC Hania (görög)
október 26., vasárnap, 11:15: ASC Duisburg (német)