Vágólapra másolva!
Arcpirítóan leégett a szlovák jégkorong-válogatott csütörtökön Budapesten - vélekednek a pénteken megjelent pozsonyi lapok. Az AstraZeneca-kupán Magyarország 4-2-re verte a tavalyi vb-aranyérmest.

A Národná Obroda kiküldött tudósítója szerint a 2002-es göteborgi világbajnok és idén Helsinkiben bronzérmes szlovák csapat szégyenteljesen szerepelt Budapesten. Miután szerdán barátságos összecsapáson könnyedén győzött az ukránok ellen, a szlovákoktól mindenki kötelező győzelemre számított a magyarokkal szemben: "Egy nemzetközi fórumon egy B csoportos csapat elleni megmérettetésben olyan szégyent hoztak a szlovák jégkorongra, amelyről a világon mindenhol beszélnek."

A lap idézi a csapat egyik játékosát, Michael Hudecet, aki azt mondta: "Állunk, mint szamár a hegyen, a vereségről mi tehetünk". Az SME és a pozsonyi Pravda egybecsengően sokkoló megrázkódtatást említ a mérkőzés kapcsán.

Dusan Kapusta, a magyar válogatott szlovák szövetségi kapitánya pályafutásának eddigi legnagyobb sikereként értékelte a honfitársai elleni győzelmet, s kiemelte a magyar kapus, Budai teljesítményét. Hozzátette: a szlovák együttesben ugyan nagyon tehetséges hokisok játszanak, de miután hamar hátrányba kerültek, nem tudtak megküzdeni a feladatukkal.

"Hidegzuhany pofonnal" - írja a Pravda a találkozóról, és felveti: "Érdekes lenne látni a tengerentúlra szerződött élvonalbeli szlovák jégkorongozókat, vajon milyen képet vághattak a budapesti vereség híre hallatán?"