Vágólapra másolva!
A taktikai okokból két klasszis átlövője nélkül pályára lépő magyar nőikézilabda-válogatott minimális különbségű vereséget szenvedett a világbajnok oroszoktól a norvégiai Möbelringen-kupa zárónapján. A házigazda Norvégia nyerte meg a kupát, miután az utolsó mérkőzésén döntetlent játszott a dán együttessel. A magyar válogatott a második helyen zárt. A Győr férfi csapata ötgólos előnyt szerzett a fehérorosz Meskovóval szemben az EHF-kupában.

3. forduló:
Oroszország - Magyarország 31-30 (14-12)

Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezúttal kihagyta a csapatból két meghatározó átlövőjét, a 2000-es esztendőben a világ legjobbjának választott Radulovics Bojanát, valamint a tavalyi Európa-bajnokság gólkirálynőjét, Farkas Ágnest, míg a kapuban Sugár Tímea kapott lehetőséget.

Az első két találkozóján vereséget szenvedő oroszok remekül kezdtek, az ötödik percben már 6-0 volt a javukra. Ezt követően valamelyest javult a magyarok támadójátéka, ezzel együtt sokáig nem tudtak felzárkózni.

A jó második félidei játékuknak köszönhetően azonban a hajrában mégis sikerült egyenlíteniük, az oroszok viszont hat másodperccel a lefújás előtt megszerezték a győztes találatot.

A hazai csapat végzett az élen a Möbelringen-kupán, miután az utolsó mérkőzésén döntetlent játszott a dán együttessel. A magyar válogatott a második helyen zárt.

Eredmény:
Norvégia - Dánia 19-19

A végeredmény:
1. Norvégia 4 pont
2. Magyarország 3
3. Dánia 3
4. Oroszország 2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény (Magyarország-Dánia 29-26) döntött.