Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos a MiZo-Pécsi VSK a nőikosárlabda Euroligában, miután nagy csatában diadalmaskodott a litván Vilnius otthonában. Az Euroleasing-Orsi Sopron viszont sima vereséget szenvedett a franciaországi Aix-en-Provence-ban.

4. forduló, B csoport:
Lietuvos Vilnius (litván) - MiZo-Pécsi VSK 67-71 (17-13, 20-22, 14-18, 16-18)
Vilnius, 2000 néző
vezette: Kolicev (orosz), Kokainis (lett)
pontszerzők: Streimikyte 19, Baranauskaite 15/6, Valentiene 14/12, Velisajeva 10, Nikonovaite 4, Muraskina 3/3, Bimbaite 2, illetve Iványi 18/3, Anderson 13, Boiko 10, Károlyi 8/6, Tranquilli 9, Branzova 6, Ambrus 4, Szakács 2

Bizonytalanul, sok hibával kezdtek a pécsiek, így már az első percektől futniuk kellett az eredmény után. A vilniusiaknál főleg a Sopronban is megfordult, 1997-ben Európa-bajnok Streimikyte villogott, míg a vendégeknél két légiós, a bolgár Branzova és az ausztrál Tranquilli célzott pontosan.

A második negyedben folytatódott a nem túl magas színvonalú küzdelem, de néhány kihagyott hazai lehetőségnek köszönhetően a vendégek a 17. percben kiegyenlítettek (28-28). A félidőben 37-35 volt az állás.

Nagyszünet után 5-0-s magyar roham következett, majd a litvánok kőkemény védőmunkával és Streimikyte szenzációs dobóteljesítményével ismét fordítottak. Az utolsó játékrészre viszont kétpontos PVSK-előnnyel fordultak a csapatok (51-53).

A záró felvonásban 3 és fél percig nem kapott kosarat a Rátgéber-együttes, ám Branzova kipontozódása és Valentiene triplái mégis izgalmassá tették a végjátékot. A hajrát türelemmel és idegekkel a Pécs bírta jobban, amely sikerével megőrizte veretlenségét az Euroligában.

Rátgéber László, a PVSK vezetőedzője: "Tudtuk, hogy a legponterősebb csapat az ellenfél, de okosan játszottunk, mert idejében megszűrtük a litván támadásokat. Egyelőre a negyeddöntőt illetően korai lenne számolgatni, de a két idegenbeli győzelem mindenképpen komoly fegyvertény."

A csoport korábbi mérkőzésén:
Gambrinus Brno (cseh) - Volgaburmas Szamara (orosz) 71-57