Vágólapra másolva!
Spanyolországban vendégszerepel szerdán, az 5. fordulóban a nőikosárlabda Euroligában érdekelt két magyar csapat, az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK. Előbbi Barcelonában, utóbbi Valenciában lép pályára.

Az A csoport 5. helyén tanyázó soproniak legutóbb a franciaországi Aix-en-Provence-ban szenvedtek súlyos, 71-47-es vereséget. Sajnos Barcelonába sem utazhatnak vérmesebb reményekkel, hiszen a spanyol bajnok - a Péccsel együtt - még veretlen a nemzetközi sorozatban.

A találkozó pikantériáját az adja, hogy a katalánok vezéregyénisége az a Razija Mujanovic-Brcaninovic, aki a jogelőd GYSEV-Soprontól decemberben botrányos körülmények között távozott. A bosnyák klasszis az elmúlt évtizedben a jugoszláv válogatottal olimpiai, valamint vb- és Eb-ezüstérmet szerzett, s klubjaival összesen 4 BEK-győzelem részese volt. A Barcelona a hazai pontvadászatban első vereségét a hét végén éppen az éllovas vendég Valenciától szenvedte el (83-91), amely szintén szerdán a PVSK-t fogadja.

Az Euroligában és az NB I-ben is százszázalékos pécsiek vasárnap könnyed, 98-63-as győzelemmel melegítettek a BEAC-Újbuda otthonában. A B jelű nyolcast vezető Rátgéber-együttes esélyeit javítja, hogy a Barcelona ellen sérülés miatt nem lépett pályára a Valencia legnagyobb ásza, Amaya Valdemoro (igaz, Marta Fernandez így is 42 pontot dobott). A 2002-es világbajnokság All Star-csapatába beválasztott csillagról - aki Iványi Dalmával holtversenyben a tavalyi év 8. legjobbja lett Európában - fájó emlék, hogy a szeptemberi, görögországi Eb-n 29 pontot szórt a magyar válogatottnak a 71-59-es spanyol sikerrel zárult meccsen.

A barcelonai mérkőzés 18 órakor, a valenciai pedig 20.30-kor kezdődik.