Vágólapra másolva!

Sima Vasas-vereség a vízilabda-Euroligában

A Dominó-BHSE és a BVSC-Brendon után a férfivízilabda-Euroliga 16 csapatos főtáblájának harmadik magyar szereplője, a Vasas-Plaket-Euroleasing is vereséggel mutatkozott be csoportjában: az angyalföldi gárda a kisebbik katalán együttes, a CA Barceloneta otthonában kapott ki vasárnap délben 7-4-re.

1. forduló, B csoport:
CA Barceloneta (spanyol) - Vasas-Plaket-Euroleasing 7-4 (3-0, 2-3, 2-0, 0-1)
a magyar gólszerzők: Vindisch 2, Kásás, Varga Zs 1-1.

Olimpiai bajnokok szálltak vízbe a barcelonai medencében mindkét oldalon, ám ez a magyar szuperalakulat teljesítményén ezúttal sajnos egyáltalán nem látszott. A légiósokkal is megerősített spanyol bajnokcsapat különösen a mérkőzés elején mutatott rendkívül hatékony, precíz játékot, nagyszerű helyzetkihasználással gyorsan elhúzott 3-0-ra.

Bár a folytatásban a Vasas is magához tért, és 3-2-re felzárkózott, a meccsállás megfordítását nem engedélyezték a vendéglátók. Amíg ők a lehetőségeikkel rendre éltek, addig Kásásék ziccereket rontottak, emberelőnyöket pocsékoltak el, a háló helyett zömmel a kapufát találták el, így nem is érhetett a találkozó másként véget, mint Vasas-vereséggel.

Kásás Zoltán vezetőedző: "A meccs előtt azt mondtam, minden azon múlik, hogy melyik csapat hogyan használja ki emberelőnyös helyzeteit, illetve ki védekezik jobban hátrányban. Mi hét előnyből csak egyet tudtunk értékesíteni. A hibát magunkban kell keresnünk és mielőbb el kell felejteni a nagycsapat mítoszát és rettentő nagy alázattal kell dolgoznunk tovább.

A csoport másik találkozóján:
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Olympiakosz Pireusz (görög) 5-5